biedroneczka Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zuziorku przepiękny ten Twój torcik, sto lat dla córeczki Cytuj
Basia K Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zuziorku,piekny torcik.Córeczki pewnie byly zachwycone....Serdeczne zyczenia dla solenizantek,choc z opóznieniem.... Dzis mój maz ma urodziny,ale tortu nie pieke tylko murzynek z kokosem.On i tak ciast nie jada,a poza tym jest do wieczora w pracy.Za to my bedziemy sami swietowac.... Cytuj
zuziorek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Dzięki dziewczyny, dziś juz drugi trochę mniejszy motylek siedzi w lodówce. Cytuj
biedroneczka Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Mam w planie wyśmienite cappucino z extra smacznego. Produkty już zakupione jutro będe nad nim pracować. Mam nadzieję że nic nie sknoce :evil: Cytuj
rozella Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Mnie koleżanka z forum Craftladies podała przepis na ciasto czekoladowe pt. biedronka. Ciekawe bardzo. Jeżeli ktoś będzie chciał to chętnie podam. TO ciasto czekoladowe z kropkami sera białego i owocami. W sobotę upiekę wiec przekonam się czy smaczne. :evil: Cytuj
marzycielka Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 A ja mam zamiar upiec ciasto Toffi z tej stronki. Cytuj
basga Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Rozello-jeszcze się pytasz?Dawaj szybko ten przepis! :evil: :razz: Cytuj
rozella Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Już podaję przepis pt."biedrona" :evil: zaznaczam jednak, że widziałam fotkę upieczonego ciasta. Wyglądało smakowicie i pięknie, natomiast nie piekłam jeszcze sama. Kostka margaryny, 14 łyżek wody, 1 i 1/2 szklanki cukru, 4 łyżki kakao, kilka kropel zapachu lub poł łyżeczki cukru waniliowego.Wrzucamy wszystkie te składniki do garnka i rozpuszczamy. PO przestudzeniu dodajemy kolejno 6 jaj, 2 szklanki mąki, 4 łyżeczki proszku do pieczenia. Następnie przy pomocy miksera lub malaksera dokładnie mieszamy skladniki. DO uzyskania jednolitej masy. Masę odstawiamy i zajmujemy się serem. 50 dkg białego twarożku /dowolnie tłusty, chudy do wyboru/ 3 jajka, 4 łyżki kaszy mannej, szklanka cukru. Wszystkie te składniki dokładnie mieszamy. PO wysmarowaniu dna blachy /boków nie smarujemy/ posypujemy tartą bułką. WYlewamy ciemną masę, następnie łyżką nakładamy takie kleksy duże białej serowej masy. W sposób przypominający właśnie biedronkę :razz: Można np. między kleksami lub nawet na nich poukładać nierównomiernie kawałki brzoskwini. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Niestety koleżanka piecze na "oko" i nie potrafi podać temperatury piekarnika. Cytuj
apsik Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 ja upiekłam dzisiaj szarlotkę,ciekawy przepis Rozella-podobny do murzynka z serem Cytuj
ina12 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Sernik gotowany i kokosowiec, na sernik dodam przepis a jak będzie dobra ma masa kokosowa to też dodam bo biszkopt mam już upieczony. Cytuj
ina12 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Rozello mogłaś ten przepis jak jest wypróbowany podać w słodkościach, napewno tam będzie więcej osób zainteresowanych. Cytuj
rozella Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Inko, no tak z rozpędu napisałam. Jestem tutaj nowa i jeszcze się dobrze nie rozejrzałam co i gdzie. :evil: Może któryś z moderatorów lub adminów ,przeniesie ten post ,do właściwego działu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi