Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

właśnie wstawiłam do lodówki ciasto na jutrzejszą kremówkę (lub jak kto woli - napoleonkę). Nie mam pojęcia ci mi z tego wyjdzie, bo okrutne kombinacje alpejskie popełniłam. Jedno jest pewno, nie jest to typowe ciasto francuskie, lecz jakiś mój wynalazek ;) o wiele tańszy niż maślane francuskie

Opublikowano

na razie tylko odciete okruchy z ciasta. Jestem bardzo zadowolona, bo ciasta super mi się listkuje [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Opublikowano

i już gotowa do jedzenia

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Opublikowano

upiekłam sobie dzisiaj na śniadanie bułeczki ensaimadas. Okazały się przepyszne po prostu

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

tak wyglada bułeczka w pełnej krasie

a tak w przekroju

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Opublikowano

Doroto, serdecznie polecam te bułeczki. Roboty nie ma z nimi za wiele, ciasto rośnie bardzo szybko (przynajmniej mnie tak rosło) i są baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo smaczne do tego. Właśnie przed chwilką zjadłam pół buły (oj tak, buły bo są bardzo duże) z jogurtem morelowym. Niebo w gębie po prostu

Opublikowano

Bułeczki drożdżowe z serem upiekłam dzisiaj.

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

przepisu jeszcze nie napisałam. Jak tylko uporam się, to wrzucę link

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.