Krystyna9 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 właśnie wstawiłam do lodówki ciasto na jutrzejszą kremówkę (lub jak kto woli - napoleonkę). Nie mam pojęcia ci mi z tego wyjdzie, bo okrutne kombinacje alpejskie popełniłam. Jedno jest pewno, nie jest to typowe ciasto francuskie, lecz jakiś mój wynalazek ;) o wiele tańszy niż maślane francuskie Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 No, no zapowiada się ciekawie, na pewno się uda :) Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 na razie tylko odciete okruchy z ciasta. Jestem bardzo zadowolona, bo ciasta super mi się listkuje [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 i już gotowa do jedzenia [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 a tutaj jest przepis na kremówkę (chciałam edytować post ale nie ma takiej opcji) Cytuj
Dorunia Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Gratuluję Krystyno9...super wygląda i pewnie jeszcze lepiej smakuje :) Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 Bardzo ładnie wygląda ta kremówka, aż ślinka cieknie :) Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 upiekłam sobie dzisiaj na śniadanie bułeczki ensaimadas. Okazały się przepyszne po prostu [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] tak wyglada bułeczka w pełnej krasie a tak w przekroju [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 Doroto, serdecznie polecam te bułeczki. Roboty nie ma z nimi za wiele, ciasto rośnie bardzo szybko (przynajmniej mnie tak rosło) i są baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo smaczne do tego. Właśnie przed chwilką zjadłam pół buły (oj tak, buły bo są bardzo duże) z jogurtem morelowym. Niebo w gębie po prostu Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Bułeczki drożdżowe z serem upiekłam dzisiaj. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] przepisu jeszcze nie napisałam. Jak tylko uporam się, to wrzucę link Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 i już uporałam się z napisaniem przepisu: bułeczki z serem Cytuj
Dorunia Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 Upiekłam sernik bez twarogu :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi