figiel Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Twoje ciasto wygląda niczym "monastyrska izba" - ciasto znane z rosyjskich stron. Ja piekłam je już dosyc dawno temu, ale z samymi wisniami. Monastyrska izba [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Zainteresowało mnie to ciasto . Mam pytanie -czy smietana jest dość gęsta , zeby utrzymac tą piramidkę , czy trzeba dodac żelatyny ? Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zainteresowało mnie to ciasto . Mam pytanie -czy smietana jest dość gęsta , zeby utrzymac tą piramidkę , czy trzeba dodac żelatyny ? zajrzyj do przepisu i przeczytaj dokładnie co ja robiłam ze śmietaną. Jest bardzo gęsta i jak widać na zdjęciu wszystko trzyma się super Cytuj
Polsam12 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Ja preferuje piernik z kwasnego mleka i z powidlami dobry na niedzielny podwieczorek, np do kawy Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 a mnie tydzień temu nawalił termostat w piekarniku. Grzał głupi ile mu fabryka dała. Po niedzieli dopiero bedą termostaty, więc jestem bez piekarnika. Modzę ciasto bez pieczenia. Na razie są herbatniki i masa budyniowa czekoladowa (dowaliłam 100g gorzkiej czekolady), w której utopiłam biszkopty (te długie płotki). W lodówce chłodzi się mus z malin z galaretką malinową. Potem muszę to jeszcze czymś zwieńczyć :?: Cytuj
Dorota Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 No, no zapowiada się ciekawie :) Ja planuję jutro upiec szarlotkę :) Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 (edytowane) i już sobie wcinam. Doznało niestety szwanku na urodzie, bo zbyt wcześnie wlałam mus z malin. Brak urody nadrabia smakiem za to [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Edytowane 14 Kwietnia 2012 przez Krystyna9 Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 chętnych do zrobienia tego ciasta zapraszam po przepis - czekoladowo-malinowe. Uporałam się z nim wczoraj wieczorem Cytuj
Dorunia Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Ja wczoraj upiekłam kremówkę kokosową na życzenie siostrzenicy i szarlotkę na życzenie męża :) Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 oj, dawno juz nie piekłam kremówki kokosowej. Musze sie poprawić. Ale najpierw muszę dokupić termostat do kuchenki i ściągnąć do niej fachowca Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 WoW! Jakie extra ciasto Krysiu :) Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Będę piekła sernik Joli ;) Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 a u mnie piekarnik wciąż zepsuty :( W poniedziałek wyjeżdżam na trzy tygodnie, to może wreszcie ślubnemu uda się znaleźć elektryka w tym czasie Cytuj
Dorunia Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Drożdżówkę z kruszonką :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi