Dorota Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Oooo... to impreza na pewno się udała, bo ciasta wyszły Ci bombowe :D Super! Cytuj
asienka19873 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Dzięki :) teściowa i jej goście byli zachwyceni ;) obydwa ciasta poszły w mgnieniu oka hihi. Cytuj
Libercio Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 Ja upiekłam na jutro ciasto jabłkowo-orzechowe Cytuj
Dorota Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 O mniam! wygląda smakowicie :D Ja piekłam kruche ciasto z budyniową masą ;) Cytuj
Dorota Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 Ciasteczka z miodem i biszkopt z brzoskwiniami i galaretką Cytuj
Libercio Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Ja upiekłam na piątkowe Andrzejki ciasteczka z wróżbą - znajomy byli podekscytowani jaka wróżba się w nich znajduje... Fajna zabawa, polecam wszystkim 1 Cytuj
Basia K Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Libercio,fajny pomysł! Ja wczoraj upiekłam ciasto cytrynowe z bitą smietaną Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Rzeczywiście - super pomysł :D Przypomniało mi się, jak byłam ostatnio na zabawie andrzejkowej to właśnie wchodząc na salę zostaliśmy poczęstowani ciasteczkami z wróżbą - fajna zabawa :mrgreen: Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Dzisiaj będę piekła przekładany sernik, na urodzinki cioci ;) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 A cóż to za przekładany sernik Dorotko ? Brzmi ciekawie :) Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 A to coś w stylu gotowany sernik, upiekłam 3 placki z miodem, kakao i przyprawą do piernika. Następnie przełożyłam je gorącą masą serową, a na górę polewa i wiórki kokosowe. Dzisiaj będę go kroić i zobaczę jak mi wyszedł ;) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Acha. Nigdy nie robiłam sernika gotowanego...różni się bardzo w smaku od normalnego,pieczonego? Napewno się udał :) Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Dzięki :) Będę go kroiła po obiedzie... żeby tak szybko nie zniknął, bo ma jechać na urodzinowe przyjęcie :) No troszeczkę się różni w smaku, bo przewijają się tam też inne dodatki. Ostatnio robiłam sernik gotowany przekładany herbatnikami i na górze galaretka, z przepisu Doruni KLIK i jeszcze kiedyś, kiedyś robiłam taki sernik, przekładany był pieczonymi plackami z miodem KLIK Ładnie się prezentują na stole takie ciasta 🙂 Cytuj
asienka19873 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Na dzisiejsze Mikołajki zrobiłam torcik jabłkowy z bitą śmietaną i cynamonem :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi