ina12 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Wczoraj upiekłam tort " Bawole oczy" Cytuj
ewa11 Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Ciasto krakersowe- karola91 Cytuj
kasiek88 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 piekne arcydzieło godne podziwu! Ja na weekend zrobiłam tort na swoje urodzinki:) Cytuj
mart Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Minia dziekuje,Kasiek Tobie również,Twój tort jest super. Ja swój zrobilam na urodziny mężą jest kierowcą,był zachwycony:) Cytuj
zebcia Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ja na niedzielę piekłam sernik królewski Dr. Oetkera. Może nie każdy uzna to za wyczyn świata, ale był to mój jeden z pierwszych serników i upiekłam go dla taty na imieniny. Troszkę pokombinowałam, bo na opakowaniu było napisane żeby dać pół kilograma mielonego twarogu, a mi wydawało się, że to mało i postanowiłam podwoić porcję twarogu i wszystkich składników. Więc do twarogu oprócz mieszanki z pudełka dodałam 1 budyń śmietankowy, 8 żółtek, 1 roztopioną margarynę i rodzynki, a z białek ubiłam pianę i na koniec wymieszałam delikatnie łyżką. Okazało się, że pół kilograma twarogu (tak jak było podane na opakowaniu) zupełnie by wystarczyło, bo twaróg nie zmieścił mi się do tortownicy, a mam dosyć sporą. Tak więc siłą rzeczy upiekłam dwa serniki :D Niestety ten mniejszy opadł no i nie zdążyłam zrobić zdjęć w przekroju. Oto moje sterniczki: Cytuj
kasiek88 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 a mi na ten weekend został biszkopt z poprzednich experymentów :-) i zrobiłam coś na śmietankowo:) Cytuj
niuniaczek Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 U mnie też był sernik - ale taki z bezą kokosową na wierzchu. Juz po nim wspomnienie zostało. Na najbliższy weekend zbieram pomysły na razie Cytuj
apsik Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Wczoraj napiekłam pierniczków-nawet dziś są pyszniutkie i wcale nie zrobiły się twarde. Korzystałam z przepisu siostry Leonilli...zapraszam do siebie bo już czuć świętami. Cytuj
niuniaczek Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 A u mnie ciasto gruszkowo-cynamonowe - lekkie i smaczne (wstawiłam przepis) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi