Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepisik mam od sąsiadki,dziś zrobiłam i oto efekt: 8 paczek herbatników typu petitki ok.1kg jabłek 1 kostka masła 1 szkl cukru 1 łyżeczka cynamonu Jabłka obrac,zetrzec na tarce,włożyc do naczynia,dodać resztę składników i podgrzewać do ich połączenia. Formę wyłożyć herbatnikami,pokryć częścią masy jabłkowej i powtarzać do wyczerpania składnikow. Schłodzić i polac polewą. Ja użyłam gotowej masy jabłkowej ze słoika,cukru już nie dodawałam ale wsypałam agrestową galaretkę a wierzchnią warstwę ułożyłam z herbatników w czekoladzie-niestety to był błąd,bo one nie nasiąknęły masą i są dość twarde.Tak to jest gdy się nie chciało robić polewy :razz:

post-4359-1172944013_thumb.jpg

Opublikowano

Może jutro zmiękną te herbatniki. Czasami potrzebny jest czas, bo chyba dzisiaj robiłaś to ciasto. Zastanawia mnie jednak, czy pozostałe warstwy herbatników nie staną się za bardzo mokre od tego nadzienia jabłkowego ? :grin: :razz: :shock: Dzięki za przepis.Renata :grin:

Opublikowano

RENIU-miałaś rację,dziś ciasto jest lepsze,te czekoladowe herbatniki zmiękły a te wewnątrz nie rozpłynęły się ale są ok.

Opublikowano

No i zrobiłam to ciasto,ale troszkę inaczej,jedną warstwę zrobiłam tak jak w przepisie,a do drugiej porcji jabłek dodałam nutellę ze śliwek i przykryłam biszkopcikami.Na wierzch posypałam cukier puder.Teraz schładzam ciasto i potem będzie degustacja. Pozdrawiam

Opublikowano

Cisto jeszcze dobrze się nie schłodziło.ale już posmakowałam go i powiem,że jest bardzo smaczne,bardzo dobrze czuć wszystkie smaki,ale jeszcze nie do końca zmiękły ciasteczka,ale i tak dobre.Dziękuję za fajny i szybki przepis :wink: Pozdrawiam :razz:

Opublikowano

Dzisiaj ciasto smakuje super,ciasteczka ładnie zmiękły.Mieliśmy gości i wszyscy się zajadali i podziwiali,że takie proste,a zarazem takie smaczne.Dziękuję Basga za przepis,bo jest suuuuper. Pozdrawiam :grin: :grin: :grin:

  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Basga z tego co widze i czytam to musi byc super ciacho a to maslo trzeba dac do garnka w ktorym podgrzewamy jablka?Czy mozna dac tylko sama galaretke?Czy dac i maslo i galaretke?

[E] [E] [E] [E] [E] [E] [E]

Opublikowano

Ja dałam i masło i galaretkę ale pewnie bez masła też wyjdzie,tak robiłam ciasto Zielone Jabłuszko/jest na forum.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.