Justyna.K Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 babka pomarańczowo-cytrynowa SKŁADNIKI: :razz: 2 CYTRYNY (OTARTA SKÓRKA Z NICH BĘDZIE POTRZEBNA) :grin: 4 JAJKA :wink: 1 SZKLANKA CUKRU :razz: 2,5 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ+2 łyżeczki proszku do pieczenia :razz: OK.1 SZKLANKI MLEKA :arrow: 1 OPAKOWANIE 20G SKÓRKI POMARAŃCZOWEJ (JA MIAŁAM Z KOTANY) :arrow: 200G MASŁA ROZTOPIONEGO SPOSÓB WYKONANIA: Otrzeć dwie cytrynki ze skórki która będzie nam potrzebna.Masło rozpuścić i wystudzić.Jaja utrzeć z cukrem do białości dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , skórkę pomarańczową i cytrynową.Mieszając nalać ok szklankę mleka i roztopioine masło.Wszystko ładnie ucierać.Wysmarować formę margaryną wyłożyć ciasto i piec w 180 stopniach przez ok 40-50 minut.SMACZNEGO :wink: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
basga Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 TY WSTRĘTNA KUSICIELKO :wink: Już miałam dziś nic nie piec ale jak zobaczyłam te zdjęcia to nie ma rady-już się za nią zabieram,akurat mam w lodówce skórkę pomarańczową i cytryny też! Cytuj
renigliwice Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Justynka to w kuszeniu rzeczywiście jest dobra...., no i zdjęcia robią swoje. Gratuluję Justynko!!! :wink: :razz: :razz: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 No chyba nie myślicie że będę sama grubnąć :wink: babka pycha taka delikatna mi wyszła jak nigdy dotąd a ten zapach .................Warta wypróbowania naprawdę :razz: Cytuj
basga Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 No i proszę-oto moje dwie babeczki z Justynki przepisu! Cytuj
Justyna.K Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 basqa widze że robiłaś w keksówkach powiedz coś o smaku jak ci wyszła ??? Cytuj
basga Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Bardzo dobra i delikatna,polałam polewą i posypałam tartymi orzechami. Cytuj
andy8 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 a ja się zawsze boję się robić babki do których daje się mleko i roztopiony tłuszcz zawsze wychodzi wtedy zakalec co ja robię nie tak? piekarnik mam z termoobiegiem i inne ciasta fajnie się pieką :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Ja piekarnik nastawiam na tradycyjne pieczenie bez termoobiegu. Andy spróbuj w ten sposób napewno babka się uda, sernik też piekę w ten sposób. Pozdrawiam Cytuj
amelia1 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Witaj Justynko!!! Babeczka zrobiona była na niedzielę, ale zapomniałam odpisać :razz: Wyszła super extra, robiłam też w keksówce( bo mam tylko prodiż :grin: ), polałam polewą czekoladową i ozdobiłam wiórkami kokosowymi. Pycha!!! Pozdrawiam Amelia Cytuj
Justyna.K Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 STRASZNIE SIE CIESZĘ :grin: Cytuj
Tryolcia Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 A mi sie nie udało:( Jak to mówia zakalec na palec:( Cytuj
Justyna.K Opublikowano 8 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 szkoda ale nie zniechęcaj się.dzięki za przypomnienie tego przepisiku pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi