agajka Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Witam!! Dostałam wino Amaretto i nie wiem co z niego zrobić!!? :wink: Proszę o jakies fajne przepisy na trunki, obiadki itp z tym winkiem Czytałam n necie ale troche mało tego może wy macie jakies ciekawe pomysły co z tym zrobić zanim mąż wypije :razz: Cytuj
Helka Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Czy to rzeczywiscie aby jest wino to Amaretto? Cytuj
Marra Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Hmm znam Amaretto z Włoch " Amaretto di Saronno" ale to jest likier.... Czy to chodzi o to ? Jeśli tak to mogę pomóc Twojemu mężowi w pozbyciu się tego trunku :wink: Wg mnie to najlepszy likier pod słońcem. Pozdrawiam Cytuj
DeLarge Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 dokładnie, amaretto to słodki likier...jadłem kiedyś sernik z amaretto (dodany był do masy serowej z tego co pamietam), z tego co mi jeszcze przychodzi do głowy to zrób Tiramisu....ogólnie trunek do deserów raczej Cytuj
Marra Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 ..no ale grzechem byłoby dodawać oryginalne Amaretto do ciasta... Owszem można ale np takie "Amaretto di Łańcut"... Cytuj
DeLarge Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 wydaje mi się iż należy tutaj zgrzeszyć...KLIK i mamy około 300 przepisów z amaretto, ciasta, desery, drinki i koktajle.... Cytuj
agajka Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 aaaaaaaaaa masz racje to likier !!!!!!!! hehe no ale ja alkoholi prawie wogole nie pijam :razz: probowałam to amaretto ale kurde straaaaaaasznie słodkie jest :wink: a co pieczenia ehmmm to kiepska sprawa ostatnio murzenek z brytwanki mi sie wylał... :razz: ale dobry był heheh ale wielkie dzieki za pomoc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi