Katarzyna Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Ciasto: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 paczki margaryny 1/2 szklanki cukru 2 jajka, żółtko Masa budyniowa: 1 l mleka 3 budynie czekoladowe Masa serowa: 1/2 paczki margaryny 1/2 szklanki cukru 4 serki waniliowe 3 jajka, białko budyń śmietankowy Wykonanie: Zagnieść ciasto z podanych składników. Wyłożyc na prostokątną blachę. Ugotować budynie i jeszcze gorące wylać na ciast. Można posypać rodzynkami Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, dodawać serki , wsypać budyń i wymieszać. Białka ubić na pianę wymieszać z masą serową. Wylać na budyń. Sernik piec 40 min w 180* po upieczeniu można polać polewą czekoladową i posypać wiórkami, ale i bez polewy jest pycha. :wink: smacznego Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Sernik ten piekłam nie jeden raz, bez polewy i posypywania rodzynkami. Polecam bo jest bardzo smaczny i z czystym sumieniem wystawiam ocenę. Pozdrawiam Cytuj
apsik Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Katarzynko ja też przyłanczam się do opinii Ineczki sernik jest pycha,ładnie wygląda i jest niezawodny,polecam wszystkim Ela-apsik. :wink: Cytuj
andy8 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 a ja tez mam ten przepis ale to kruche ciasto to jakieś nie bardzo mi wychodziło,czy podpiekacie je wcześniej bo w przepisie tego nie ma ale gorący budyń sprawia że ciasto tuż przy nim staje się gumiaste :wink: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Witam nigdy wcześniej nie podpiekałam ciasta zawsze wkładam do piekarnika jak już jest wszystko na blasze. Robię ciacho , masę serową i gotuję budyń. Na ciacho wykładam budyń i zaraz masę serową, wstawiam do nagrzanego piekarnika. Dzięki dziewczyny za miłe słowa.Cieszę się że też lubicie ten sernik. :wink: Pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Masz rację Kasiu ,serniczek jest pyszny.Jest już na forum pod nazwą Ciasto Kaśki.Wtedy nikt się nim nie zainteresował. Ostatnio nawet na ser wyłożyłam brzoskwinie z puszki a na nie białka ubite z cukrem i kokosem.Było super. Pozdrawiam. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 8 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Witam Jolciu dzięki za zwrócenie uwagi ale nie trafiłam na ten przepis. :wink: Przepraszam i proszę w takim razie o usunięcie mojego przepisu żeby nie powielać :razz: Pozdrawiam Cytuj
andy8 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Bardzo dobre ciasto polecam wszystkim Cytuj
ala291 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 andy8.....powiedz mi proszę, jakie mają być te serki?? chodzi mi o pojemność,bo są różne, większe i mniejsze:) pozdrawiam:) Cytuj
Katarzyna Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Ja kupuję nieraz jak niema waniliowych serków > homogenizowany naturalny 0.5 kg > albo daję taki z wiaderka też tak około 0.5 kg Cytuj
ala291 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Kasiu...dziękuję za informacje:) pozdrawiam:)) Cytuj
Katarzyna Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Niema za co :D Koniecznie daj znać jak Ci smakował :razz: Pozdrawiam Cytuj
niuniaczek Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Ja też sie skusiłam na to ciasto - bardzo smaczne i udaje sie bez problemu. Mo młodszy synek jest wielbicielem budyniu czekoladowego i bardzo mu smakowało - pozostałym również. pozdrawiam i dziekuję Cytuj
Katarzyna Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Miło że ciacho smakowało :grin: Pozdrowienia dla smakosza czekoladowego budyniu :grin: > ja też uwielbiam budyń czekoladowy :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi