Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciasto: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 paczki margaryny 1/2 szklanki cukru 2 jajka, żółtko Masa budyniowa: 1 l mleka 3 budynie czekoladowe Masa serowa: 1/2 paczki margaryny 1/2 szklanki cukru 4 serki waniliowe 3 jajka, białko budyń śmietankowy Wykonanie: Zagnieść ciasto z podanych składników. Wyłożyc na prostokątną blachę. Ugotować budynie i jeszcze gorące wylać na ciast. Można posypać rodzynkami Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, dodawać serki , wsypać budyń i wymieszać. Białka ubić na pianę wymieszać z masą serową. Wylać na budyń. Sernik piec 40 min w 180* po upieczeniu można polać polewą czekoladową i posypać wiórkami, ale i bez polewy jest pycha. :wink: smacznego

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

a ja tez mam ten przepis ale to kruche ciasto to jakieś nie bardzo mi wychodziło,czy podpiekacie je wcześniej bo w przepisie tego nie ma ale gorący budyń sprawia że ciasto tuż przy nim staje się gumiaste :wink:

Opublikowano

Witam nigdy wcześniej nie podpiekałam ciasta zawsze wkładam do piekarnika jak już jest wszystko na blasze. Robię ciacho , masę serową i gotuję budyń. Na ciacho wykładam budyń i zaraz masę serową, wstawiam do nagrzanego piekarnika. Dzięki dziewczyny za miłe słowa.Cieszę się że też lubicie ten sernik. :wink: Pozdrawiam

Opublikowano

Masz rację Kasiu ,serniczek jest pyszny.Jest już na forum pod nazwą Ciasto Kaśki.Wtedy nikt się nim nie zainteresował. Ostatnio nawet na ser wyłożyłam brzoskwinie z puszki a na nie białka ubite z cukrem i kokosem.Było super. Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam Jolciu dzięki za zwrócenie uwagi ale nie trafiłam na ten przepis. :wink: Przepraszam i proszę w takim razie o usunięcie mojego przepisu żeby nie powielać :razz: Pozdrawiam

• 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też sie skusiłam na to ciasto - bardzo smaczne i udaje sie bez problemu. Mo młodszy synek jest wielbicielem budyniu czekoladowego i bardzo mu smakowało - pozostałym również. pozdrawiam i dziekuję