ala291 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Niema za co :-D Koniecznie daj znać jak Ci smakował :P Pozdrawiam oczywiscie,że dam znać :grin: jak tylko upiekę, a chce to zrobić w najbliższym czasie :grin: pozdrawiam:) Cytuj
Kaliope Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Czy te budynie ugotować z cukrem czy bez? Cytuj
andy8 Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Ja użyłam budyni z cukrem-tak jest najprościej :D Cytuj
Katarzyna Opublikowano 13 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Ja staram się kupować budynie bez cukru i dosładzam tak jak podają w przepisie :P ale nie zawsze są w sklepie częściej bywają już z cukrem , ale myślę to niema znaczenia :D Cytuj
dwoinka Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Ja też znam to ciasto, ale pod nazwą "Ciasto Heli" :( nie wiem czemu akurat Heli, ale nie ważne, ważne, że ciasto jest pyszne, bardzo je lubię, pozdrawiam ;) Cytuj
basga Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Upiekłam dziś uproszczoną wersję tego ciacha,tzn na spód dałam biszkopty,na to budynie czekoladowe i 1kg serka homo w wiadereczku. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Basiu ja też nieraz tak robię :-D jak jestem oszczędna w ruchach :-D Już dawno go nie robiłam > muszę pomyśleć > może go zrobię w przyszłym tygodniu jak przyjedzie Ciocia :-D Cytuj
Kaliope Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Basiu, Twoje ciasto wygląda ślicznie :-D Prawdziwy smakołyk! Cytuj
Jolanta Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Ja mam pytanko czy to chodzi o zwykly serek waniliowy homogenizowany i czy zamiast ciasta maga byc zwykle herbatniki?Ile ma byc dokladnie wagowo tego serka?Prosze niech ktos mi odpowie :) .Pozdrawiam :D Cytuj
basga Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Jolu-ja robiłam z biszkoptami podłużnymi,z 3 budyni i 1kg serka homo naturalnego w wiadereczku-wyszła calutka prostokątna blacha. Cytuj
Jolanta Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Basga jestes kochana!!! Tylko powiedz mi jeszcze czy do tego kilograma serka dalas skladniki tak jak w przepisie?Dziekuje ci za szybka odpowiedz :) . Cytuj
Katarzyna Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Ja z reguły robię ze sera twarogowego, ale jak kupię we wiaderku to robię też tak jak w przepisie :) Cytuj
basga Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Jajek dałam 5 i cukru ciut więcej i to tyle. 🙂A następnym razem zrobię z jakimś owocowym budyniem-bo mi bardzo posmakowało i będę eksperymentować. Cytuj
Jolanta Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Dzieki dziewczyny za informacje ekspresowa :) .jak zrobie to poinformuje jak wyszlo i smakowalo.Ja nie mam w zasadzie kupienia bialego sera nawet takiego we wiaderku poniewaz nie mieszkam w Polsce,ale za to moge zrobic z homogenizowanego i za to dziekuje Kasi ze taki przepisik podala :D .Pozdrowionka! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi