apsik Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 SKŁADNIKI 1 KG KAPUSTY[NAJLEPIEJ 1/2 KG KISZONEJ I 1/2 KG SŁODKIEJ] 1/2KG MAKARONU np.ŚWIDERKI,MUSZELKI 1 KG PIECZAREK 2 CEBULE PRZYPRAWY;SÓL,PIEPRZ,WEGETA,OLEJ MASŁO WĘDLINA I MIĘSO WEDŁUG UZNANIA I MOŻLIWOŚCI FINANSOWYCH Pieczarki i cebulę pokroić w plastry ipodsmażyć na oleju.Kapustę słodką poszatkować a kiszoną drobno pokroić i ugotować z dodatkiem mięsa lub kostek rosołowych.Makaron ugotować.Jeżeli będzie mięso lub wędlina to należy je podsmażyć.Wszystkie składniki połączyć,dodać przyprawy oraz do smaku masło,które podnosi walory smakowe tej potrawy. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 ELU - no popatrz... kiedyś mieszkałam w woj.sieradzkim (obecnie łódzkie) ale o takiej nazwie nie słyszałam... :wink: Ale dzięki za przepis spróbuje zrobić. Pozdrawiam Ewa. Cytuj
apsik Opublikowano 8 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Ewuniu jeżeli można wiedzieć to z jakiej części woj.łódzkiego pochodzisz. :wink: Cytuj
EWA1992 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 ELU - ja pochodze z Poddębic,jest to gdzieś 25 km od Łodzi. W Sieradzu zdawałam na prawo jazdy w 1993 roku.Ale w chwili obecnej mieszkam nie tak daleko od Kielc. Pozdrawiam Ewa. Cytuj
apsik Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Ja z kolei Ewuniu mieszkam w okolicach Warty jeżeli ta nazwa Ci coś mówi,też zdawałam na prawko w 1993. Serdecznie pozdrawiam Ela. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 ELU - kiedyś byłam w Warcie ale tylko jeden raz. Tęsknie za tamtymi stronami... Pozdrawiam Ewa. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 apsik z kolei u mnie to danie nazywa się ŁAZANKI MÓJ MĄŻ JE UWIELBIA JAK ROBIĘ TO OGROMNĄ ILOŚĆ :wink: JA DODAJĘ JESZCZE TROCHĘ KONCENTRATU POMIDOROWEGO LUB KECZUPU.PYCHOTA :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.