Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SKŁADNIKI 1 KG KAPUSTY[NAJLEPIEJ 1/2 KG KISZONEJ I 1/2 KG SŁODKIEJ] 1/2KG MAKARONU np.ŚWIDERKI,MUSZELKI 1 KG PIECZAREK 2 CEBULE PRZYPRAWY;SÓL,PIEPRZ,WEGETA,OLEJ MASŁO WĘDLINA I MIĘSO WEDŁUG UZNANIA I MOŻLIWOŚCI FINANSOWYCH Pieczarki i cebulę pokroić w plastry ipodsmażyć na oleju.Kapustę słodką poszatkować a kiszoną drobno pokroić i ugotować z dodatkiem mięsa lub kostek rosołowych.Makaron ugotować.Jeżeli będzie mięso lub wędlina to należy je podsmażyć.Wszystkie składniki połączyć,dodać przyprawy oraz do smaku masło,które podnosi walory smakowe tej potrawy.

Opublikowano
ELU - no popatrz... kiedyś mieszkałam w woj.sieradzkim (obecnie łódzkie) ale o takiej nazwie nie słyszałam... :wink: Ale dzięki za przepis spróbuje zrobić. Pozdrawiam Ewa.
Opublikowano

ELU - ja pochodze z Poddębic,jest to gdzieś 25 km od Łodzi. W Sieradzu zdawałam na prawo jazdy w 1993 roku.Ale w chwili obecnej mieszkam nie tak daleko od Kielc. Pozdrawiam Ewa.

Opublikowano
apsik z kolei u mnie to danie nazywa się ŁAZANKI MÓJ MĄŻ JE UWIELBIA JAK ROBIĘ TO OGROMNĄ ILOŚĆ :wink: JA DODAJĘ JESZCZE TROCHĘ KONCENTRATU POMIDOROWEGO LUB KECZUPU.PYCHOTA :razz:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.