Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MASA MAŚLANKOWA 50 dag twarogu 1/2 litra maślanki o smaku truskawkowym 15 dag cukru pudru 1/2 szkl soku też najlepiej truskawkowego lub napoju 1 szkl śmietany kremówki 1 galaretka truskawkowa 4 łyżeczki żelatyny raczej czubate truskawki Żelatynę zalać sokiem i odstawić by napęczniała a następnie podgrzać do rozpuszczenia. Zmielony ser dokładnie wymieszać z maślanką,cukrem.Śmietanę ubić ,dodać do masy ,delikatnie wymieszać,na koniec dodać żelatynę. Należy wcześniej upiec biszkopt i albo przekroić go i przełożyć masą i na wierzchu zalać galaretką albo upiec cienki biszkopt i nie przekrawać. Sposób jest dowolny,ja latem wylałam masę w pucharki,ozdobiłam galaretką ,śnieżką i był smaczny deser. Truskawki oczywiście daje się do galaretki. Na rynku była jeszcze dostępna maślanka pomarańczowa,wtedy inne składniki też dobieramy smakowo.

Opublikowano

No to teraz możemy kombinować ze smakami bo maślanka może być jagodowa lub nawet truskawkowo-rabarbarowa.

Opublikowano

Zgadzam się z Jolcią,skąd wziąść czas na te pyszności. Ale też ile potrzeba by było osób aby to wszystko zjedli. U mnie już ile smakołyków czeka w kolejce.... :wink:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.