agajka Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Witam Chciałam Wam polecić trochę inna panierke niz bułka tarta!! Mianowicie panierka z migdałów albo z wiórek kokosu!! Do tego najlepsza jest piers z kurczaka. Robimy jak kotleciki tylko obtaczamy w migdałach (jedno opakowanie ale tych startych) Smażymy aż migdały się zarumienią. Dla mnie takie kotleciki PYCHA SĄ!! Cytuj
renigliwice Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 A ja proponuję jeszcze inne panierki do mięsa: Ziołowa. Bułkę tartą połączyć z niewielką ilością suszonych ziół (poowansaldzkie, tymianek, cząber). Kotlety ze schabu lub rybę solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i jajku i obsypujemy mieszanką ziołową. Z sezamem. Rozbite płaty mięsa solimy, obtaczamy w mące, jajku i posypujemy grubo ziarnami sezamu. Nadmiar ziaren strzepujemy. W ten sposób można wzbogacić smak kotletów z drobiu, mielonych. Pikantna. Mąkę mieszamy z kaszką kukurydzianą (w proporcji 1:1) i doprawiamy pikantną papryką w proszku. Mięso smarujemy keczupem, następnie obtaczamy w mące z dodatkami i smażymy. Taka panierka doskonale nadaje się do przyrządzania udek, skrzydełek z kurczaka, kotletów z karkówki. Cytuj
agajka Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 ooo bardzo ciekawe ja jeszcze dodam że możn zrobić z płatków kukurydzianych jeszcze panierkie :wink: Cytuj
szanti Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 A ja do panierki tradyctjnej zawsze dodaje tarty zółty ser albo (jak mam ) parmezan. Panierka jest wtedy o wiele smaczniejsza. :wink: Cytuj
DeLarge Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 panierkę można również zrobić z pokruszonych chipsów ziemniaczanych (smak obojętny) Cytuj
Marra Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Spróbujcie tej z KFC (podobno) [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Dorunia Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 panierkę można również zrobić z pokruszonych chipsów ziemniaczanych (smak obojętny) Tę panierkę stosuje już od jakiegoś czasu i sprawdza się w moim domku. Cytuj
agajka Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 dla mni rewelka to panierka z migdałów pycha polecam naprawde fitecik jest prze pycha :grin: Cytuj
ali Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 a ja czasem używam paluszków słonych zmielonych, też bardzo dobra Cytuj
Bernimek Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Ostatnio kruszę płatki śniadaniowe CORN FLAKES - moi domownicy szamają takie kotleciki ... Cytuj
Majeczka_14 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Kiedyś na przyjęciu urodzinowym mojej kuzynki jadłam przepyszne kotlety z piersi kurczaka w panierce z wiórków kokosowych. Mam nawet przepis na takie kotleciki w jakiejś książce kucharskiej ale jeszcze się nie nadarzyła okazja do wypróbowania w domu :wink:. Cytuj
DeLarge Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 kiedys panierowałem pierś kurczaka w otrębach Cytuj
Olusia Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Orzechy pistacjowe nie mają sobie równych:) Cytuj
Rudolf Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Ostatnio robiłem z wiórkami kokosowymi i nie udały się. Robiłem w taki sposób że najpierw pierś kurczaka wsadziłem w jajko potem w mąkę potem znów w jajko i w wiórki, ogólnie to raczej przesadziłem z ilością wiórek muszę je wymieszać z bułką tartą lub płatkami kukurydzianymi i zrobie w proporcji 2:1. Podobnie miałem z sezamem. Chce kurczaka pokroić w kostkę a potem obtoczyć w mleku i płatkach kukurydzianych(chce wykorzystać kurczaka w tortilli) i wstawić do piekarnika tylko boję się że będzie potem zbyt twardy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.