Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Chciałam Wam polecić trochę inna panierke niz bułka tarta!! Mianowicie panierka z migdałów albo z wiórek kokosu!! Do tego najlepsza jest piers z kurczaka. Robimy jak kotleciki tylko obtaczamy w migdałach (jedno opakowanie ale tych startych) Smażymy aż migdały się zarumienią. Dla mnie takie kotleciki PYCHA SĄ!!

Opublikowano

A ja proponuję jeszcze inne panierki do mięsa:

Ziołowa. Bułkę tartą połączyć z niewielką ilością suszonych ziół (poowansaldzkie, tymianek, cząber).

Kotlety ze schabu lub rybę solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i jajku i obsypujemy mieszanką ziołową.

Z sezamem. Rozbite płaty mięsa solimy, obtaczamy w mące, jajku i posypujemy grubo ziarnami sezamu.

Nadmiar ziaren strzepujemy. W ten sposób można wzbogacić smak kotletów z drobiu, mielonych.

Pikantna. Mąkę mieszamy z kaszką kukurydzianą (w proporcji 1:1) i doprawiamy pikantną papryką w proszku.

Mięso smarujemy keczupem, następnie obtaczamy w mące z dodatkami i smażymy.

Taka panierka doskonale nadaje się do przyrządzania udek, skrzydełek z kurczaka, kotletów z karkówki.

Opublikowano

A ja do panierki tradyctjnej zawsze dodaje tarty zółty ser albo (jak mam ) parmezan. Panierka jest wtedy o wiele smaczniejsza. :wink:

  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kiedyś na przyjęciu urodzinowym mojej kuzynki jadłam przepyszne kotlety z piersi kurczaka w panierce z wiórków kokosowych. Mam nawet przepis na takie kotleciki w jakiejś książce kucharskiej ale jeszcze się nie nadarzyła okazja do wypróbowania w domu :wink:.

  • 4 miesiące temu...
  • 5 lat później...
Opublikowano

Ostatnio robiłem z wiórkami kokosowymi i nie udały się. Robiłem w taki sposób że najpierw pierś kurczaka wsadziłem w jajko potem w mąkę potem znów w jajko i w wiórki, ogólnie to raczej przesadziłem z ilością wiórek muszę je wymieszać z bułką tartą lub płatkami kukurydzianymi i zrobie w proporcji 2:1. Podobnie miałem z sezamem. Chce kurczaka pokroić w kostkę a potem obtoczyć w mleku i płatkach kukurydzianych(chce wykorzystać kurczaka w tortilli) i wstawić do piekarnika tylko boję się że będzie potem zbyt twardy. 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.