kate_76 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 :grin: Jolciu placek "palce lizac",Halinko dzisiaj mamy to samo ciasto ja ubijajac mleko to zaczlam sie bac gdzie ja to wylorze ,tak duzo tego bylo ,wkoncu nakladalam mase partiami aby nie splynela ale na szczescie ciasto wyszlo niezle z wygladu za to w smaku pyyyycha! pozdrowienia Cytuj
ina12 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Kasiu jak mój syn zrobił zakupy to ja zapomniałam włożyć mleko do lodówki, za dużo mam problemów na głowie, a pomimo to pianka nie schłodzona udała mi się, a byłaby jeszcze wyższa. Ciasto masz udane, pianka wspaniała, widać na zdjęciach. Ja jeszcze do tego pyszny sernik upiekłam. Pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Bardzo się cieszę że udały się wam ciasta i smakowały.Zdjęcia super. Halinko skąd ty masz tyle czasu że aż dwa ciasta zrobiłaś. Ja miałam ambitne plany zrobić kuleczki ale zkupy,pranie ,sprzątanie, obiad pochłonęły mnie do reszty.Wieczorem do pracy i kuleczki odkładam na jutro.Pozdrawiam. Cytuj
ina12 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Jolcia w pracach domowych pomaga mi dużo mój syn, a przy pieczeniu to przygotował tylko jabłka i czekoladę. Ja zauważyłam że nie mam tej szybkości co kiedyś i się denerwuję, a inni twierdzą że jestem bardzo zwinna. Kucharzenie uwielbiam, mój mąż żartuje że kuchnia to jest moje królestwo. Pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Ja też Halinko uwielbiam gotować i siedzieć w kuchni.Jeszcze jak rodzinka zajada z apetytem to jestem szczęśliwa.Mój syn często prawi mi komplemety że gotuję najlepiej na świecie.Mąż czasami coś krytykuje,ale znajomi twierdzą , że ma za dobrze.Córka nie lubi nowości,ale jak zje to pochwali. Bardzo się cieszę że znalazłam to forum.A pomyśleć,że byłam przeciwna podłączeniu internetu.Pozdrawiam Jolka. Cytuj
apsik Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Halinko mam pytanie czy jak robiłaś tę piankę to użyłaś całego mleka bo jest ona niższa niż ta na zdjęciu w wykonaniu Kate. :grin: Ciacho prezentuje się super ,gratuluję pomysłowości Joleczko. :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Eluniu moja pianka wyszła mi niższa dlatego że nie schłodziłam mleka w lodówce. Ja o tym napisałam że zapomniałam włożyć do lodówki. Mleko użyłam całe i cieszyłam się że wogóle mi pianka wyszła. Pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Dzięki Apsik za miłe słowa. :grin: Cytuj
JustynaZ Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Dawno nie zaglądałam na forum, a tutaj proszę jakieś wyśmienite nowości, przepis oczywiście mam już wydrukowany, ciasto wygląda bardzo apetycznie, jak tylko zrobię i będę miała dostęp do swojego komputera to napiszę jak mi wyszło. Papatki, Ju. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Witam ! Robiłam wielokrotnie takie ciacho tylko bez biszkopta. Moi synowie jak byli mali zawsze wołali żeby zrobić to ciasto pieczone w lodówce :grin: Puszkę mleka dzieliłam na pół rozpuszczałam 2 różne galaretki każdą w 1 szklance wody i ubijałam szklankę mleka i 1 galaretkę wylewałam na tortownicę wrzucałam pokrojone brzoskwinie lub inne owoce, z drugą galaretką robiłam tak samo tylko dokładałem rodzynki , wspaniałe na gorące dni jako deser. Pozdrawiam Cytuj
aniela Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Zrobilam to ciasteczko na niedziele i przyznaje, ze jest WYSMIENITE !!! Jolciu, dzieki ogromne za ten przepis, zastanawiam sie jednak komu nalezy dziekowac za te extra KG. ktore systematycznie bije w gore? Na ciastka ze sklepu nawet nie spogladam, a przyznaje ze kiedys sie nimi zajadalam az do chwili kiedy, nie odkrylam tej strony!? pa majka Cytuj
Jolcia Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Cieszę się Majka że ciacho smakowało.Ze zbędnymi kilogramami też mam problem.Cóż jednak zrobić jak to wszystko jest takie dobre. Pozdrawiam i życzę miłego dnia wszystkim. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Joluś - ciacho wygląda i napewno smakuje mniamniuśnie! :razz: Tylko szkoda,że oczami nie można jeść... :wink: Pozdrawiam Ewa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi