Jolcia Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 FARSZ -1/2 kg mięsa mielonego -puszka czerwonej fasoli -cebula -olej -sos seczuański chili [unkle Bens] -przyprawa chili Mięsko z pokrojoną cebulką przesmażyć na oleju.Dodać sos seczuański i dusić pod przykryciem ok 10minut.Dodać fasolę bez zalewy i doprawić na ostro. Farsz nakładać na upieczone wcześniej naleśniki na słona. Zwijać w ruloniki.Ułożyć w żaroodpornym naczyniu posypać startym żółtym serem i chwilkę zapiec.Ser może być też w plasterkach. Super danie na obiad,kolację lub imprezę. Nie podawałam przepisu na naleśniki bo każdy ma z pewnością swój ulubiony. SMACZNEGO Cytuj
gosia34 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Bardzo pyszne te naleśniki,właśnie zrobiłam je na kolację i wszystkim smakował. Cytuj
zuziorek Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Ja uzywam często do nalesników jak i do zapiekanki Reni z ciasta francuskiego takiego farszu: 0,5kg miesa mielonego 1 papryka czerwona mała puszka kukurydzy 1 marchewka 1 cebula 20 dkg pieczarek puszka pomidorów fix do potraw meksykanskich Cytuj
ali Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Ciasto naleśnikowe do farszu na ostro przyrządzam na bazie piwa i mleka /pół na pół/. Cytuj
Jolcia Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Cieszę się Gosiu ,że naleśniczki smakowały. :wink: Moje dzieci je uwielbiają. Ja naleśniki zawsze robię na samym mleku.Pozdrawiam. :roll: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.