agajka Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 bagietka 20 kukurydzy z puszki pęczek dymki (cebulki mlodej) żółta papryka 20 dag sera żółtego 2 jajka na twardo łyżka musztardy 2 ząbki czosnku kilka liści sałaty sól pieprz A teraz do dzieła:) 1. odciąć końce bułki, wykroić z środka miąższ. Kukurydzę osączyć. Dymkę ze szczypiorem oczyścić opłukać i posiekać. Paprykę umyć, wykroić gniazdo nasienne, i pokroic na drobna kostkę. 2. Żółty ser zetrzeć na tarce. Jajka posiekąć. Kukurydze wymieszać z posiekaną dymką, papryką, startym serem i jajkami na twardo. Masę doprowadzić do smaku musztardą obranym zmiażdżonym czosnkim , solą i pieprzem. 3. Bułkę napełnić farszem do końców dołączyć odcięte części. Bułkę owinąć folią aluminiową lub pergaminem do pieczenia, ułozyć na blasze i wstawic do piekarnika nagrzanego do 250 stopni. 4. Bułke zapiekąc 20 minut. Wyjąć z folii pokroić na kromki. Podawać na gorąco z dodatkami zielonej sałaty. Smacznego Cytuj
kate_76 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 :wink: koniecznie musze wyprobowac Agajko twoj sposob !ja czesto robie w taki sposob bagietke tylko do srodka dodaje maselko czosnkowe ale dla urozmaicenia jadlospisu zrobie z twojego pozdrawiam cie cieplutko Cytuj
kate_76 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Pyszne to "twoje" nadzienie Agajko ,robilam na kolacje tylko troszke zmodyfikowalam ,zamiast dymki dodalam drobniutka cebulke no i kolor papryki byl inny bo czerwony w kazdym razie dzieciaczkom bardzo smakowalo pa Cytuj
agajka Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 wiesz tu można dawać wszystko:) ja ostatnio pieczarki dałam też pycha :grin: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 kolejny swietny przepisik do wypróbowania brzmi apetycznie :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi