szanti Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 1/2 głowki kapusty pekińskiej 1/2 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki kaszy gryczanej 1/2 szklanki ryżu 2 jaja 1 kostka mielonego (surowego) lub granulat sojowy 1 cebula 15 dkg pieczarek Kapustę poszatkować- posolić- odstawić na 2 godziny. Cebule usmażyć na oleju-kapustę lekko odcisnąc, dodać mieso, cebule, jaja,kasze, sól, pieprz, vegete. Wymieszać, zrobić sznycelki, obtoczyc w mące i obsmazyc na oleju. Włożyc na sztorc do brytwanny- przekładac kazdego pokrojonymi pieczarkami. Przygotować 0,75 l rosołu(bulionu) grzybowego z kostki- zalac gołabki i zapiec w piekarniku 1,5-2 godziny. Palce lizac (niestety nie mam fotki aby wkleić ale jak tylko zrobię to dołacze) Cytuj
Justyna.K Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 potwierdzam są pyszne robiłam je niedawno wtedy korzystałam z tego przepisu podobny do twojego. https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...&hl=gołąbki ja podawałam je jednego dnia z sosem pomidorowym a drugiego z sosem pieczarkowym. Te z pieczarkowym zrobiły furorę :wink: Cytuj
szanti Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Bardzo przepraszam jeśli wstawiam przepisy które już sa na forum :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.