Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

30 dkg sera białego 30 dkg maki 30 dkg masła lub "palmy" smażona skórka z pomarańczy cukier puder Ser przepuścic przez maszynke i wyrobic z masłem i mąka. Cienko wałkować, pokroić w kwadraty 6-7 cm. Sklejac po przekątnej kładąc do srodka pasek skórki pomarańczowej lub połówkę sliwki. Piec w srednio gorącym piekarniku około 1/2 godziny. Nie rumienic ! Gorące posypac cukrem pudrem.

Opublikowano

Robię podobne ciastka, tyle że z powidłami i kształtuję je w grzebyki. Są pyszne, ale raczej nie nadają się do dłuższego przechowywania - tracą na smaku. Najlepiej smakują w ten sam dzień.

Opublikowano

tutaj masz rację acz kolwiek my jak tylko zostają na drugi dzień (co czesto sie nie zdarza) nie gardzimy nimi :grin:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.