szanti Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 1/2 kg maki 3/4 kostki margaryny 4 dkg drożdży 1 jajo 3 łyzki smietany sól,szczypta cukru do smaku Zarobić ciasto. 75 dkg kapusty poszatkowac i ugotować na miękko w 1 szklance mleka. 30 dkg miesa udusić ,pokroic w kostke. 2 jaja ugotowane pokroic w cwiartki, 2 cebule podsmazyc. Mieso wymieszać z cebula i kapusta. Ciasto rozwałkować na grubosc3/4 cm w prostokątny placek. Przez srodek placka ułożyc nadzienie z kapusty, obłozyc czastkami jajka, zlepic brzegi ciasta do srodka, formujac pieróg. Włożyć na blache i piec w temperaturze około 150 stopni na jasny złoty kolor. Podawać na goraco z sosem pomidorowum. Cytuj
agajka Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 ehmmm moze byc ciekawe !!! bede musiała sprobowac a jakiego mieska dodac? Cytuj
szanti Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Ja daję drobiowe (piers z indyka) robiłam tez ze schabu wieprzowego. Cytuj
Jolcia Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Pierwszy raz słyszę że kapustę gotuje się w mleku.Muszę spróbować, zawsze to nowe doświadczenie.Dzięki za przepis. Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Bardzo jestem ciekawa tego smaku kapusty gotowanej w mleku,muszę wypróbować ten pieróg przy najbliższej okazji. Cytuj
asia29 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Zrobiłam wczoraj pieroga z miesem naprawde bardzo dobry. Polecam i dziekuje za przepis Cytuj
szanti Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Bardzo sie ciesze ze smakował. Polecam też do farszu dodac troche startego sera. Smakuje równie dobzre. Pozdrawiam :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.