agajka Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 2 szklanki ugotownej kaszy gryczanej 20 dag drobiowych wątróbek 1 jajko sól, pieprz tarta bułka Wątróbki drobiowe opłukąć i krótko podsmażać na niewielkiej ilości oleju, ostudzić pokroić na kawałki. Kaszę wymieszać z pokorjona wątróbką, dodać jajko, przyprawić i dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety , panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor. Podawać z surówką. Smacznego Cytuj
Justyna.K Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 bardzo lubię kaszę gryczaną trzeba będzie się wziąść za te kotleciki w przyszłym tygodniu. :grin: dzięki za pomysła :grin: Cytuj
Dorunia Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Robiłam z mężem dzisiaj na obiad te kotlety i bardzo nam i gościom smakowały.Dziękuję Agajko za super przepis,na pewno jeszcze nie raz zrobię te kotleciki. Pozdrawiam :grin: :grin: :grin: Cytuj
Wiolka Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Robiłam je wczoraj są bardzo dobre napewno jeszcze nieraz będą umnie gościły pozdrawiam wiolka :grin: Cytuj
aneta583 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 :grin: a czy ta wątróbkę można zmielić w maszynce zamiast kroic na kawałki? Cytuj
agajka Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 ehmm nigdy tak nie robiłam wiec moze sprobuj i powiesz nam czy Ci efekt końcowy wyszedł:grin: Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Anetko nie musisz mielić wątróbki,pokrojona jest super i kotleciki nie rozwalają się podczas pieczenia.Ja je robiłam i na pewno jeszcze je zrobię bo są naprawdę bardzo smaczne i takie inne niż tradycyjne mielone,a roboty przy nich mało. Pozdrawiam :grin: :grin: :grin: Cytuj
JustynaZ Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Doruniu, jak czytałam przepis na początku pomyślałam właśnie, że nie wiadomo, czy się nie rozkleją te kotleciki podczas smażenia (a muszę przyznać, że jestem smakoszem kaszy gryczanej), ale jak napisałaś w swoim poście, że raczej im to nie grozi, to już mam przepis w druku i jak się nadarzy okazja to zaraz go wypróbuję. Pozdrawiam, Justyna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.