Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 szklanki ugotownej kaszy gryczanej 20 dag drobiowych wątróbek 1 jajko sól, pieprz tarta bułka Wątróbki drobiowe opłukąć i krótko podsmażać na niewielkiej ilości oleju, ostudzić pokroić na kawałki. Kaszę wymieszać z pokorjona wątróbką, dodać jajko, przyprawić i dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety , panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor. Podawać z surówką. Smacznego

Opublikowano

Robiłam z mężem dzisiaj na obiad te kotlety i bardzo nam i gościom smakowały.Dziękuję Agajko za super przepis,na pewno jeszcze nie raz zrobię te kotleciki. Pozdrawiam :grin: :grin: :grin:

Opublikowano

Anetko nie musisz mielić wątróbki,pokrojona jest super i kotleciki nie rozwalają się podczas pieczenia.Ja je robiłam i na pewno jeszcze je zrobię bo są naprawdę bardzo smaczne i takie inne niż tradycyjne mielone,a roboty przy nich mało. Pozdrawiam :grin: :grin: :grin:

Opublikowano

Doruniu, jak czytałam przepis na początku pomyślałam właśnie, że nie wiadomo, czy się nie rozkleją te kotleciki podczas smażenia (a muszę przyznać, że jestem smakoszem kaszy gryczanej), ale jak napisałaś w swoim poście, że raczej im to nie grozi, to już mam przepis w druku i jak się nadarzy okazja to zaraz go wypróbuję. Pozdrawiam, Justyna.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.