Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 budynie o smaku bananowym 4 duże jajka[białka na pianę] 1 szkl. cukru 2 niepełne szkl. maki pszennej[330g] 300 ml jogurtu naturalnego 200 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno,dodac cukier,żóltka i razem ubijać 10 min. Mąkę wymieszać z budyniami[proszkiem] i proszkiem do pieczenia.Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę,jogurt i olej az do wyczerpania.Wyłożyć do dużej formy wstawić do nagrzanego piekarnika wtemp. 180 C piec 45 min. :grin: :grin: :grin: smacznego,,pozdrawiam serdecznie

  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

hej! mam pytanie: jak sie dodaje ta make z budyniem, olej i jogurt to nadal ubijac czy juz tylko mieszac?

Opublikowano

Hej Andi :D wlasnie upieklam ta babeczke jest w smaku superrr !

Czuc smak bananowo-jogurtowy, ale nie wiem co zrobilam nie tak,

ze troche jest zakalcowata :)

robilam wedle twoich wskazówek !

Pozdrawiam,

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

[LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY]

Opublikowano

Jolu ja tez często mam problemy z upieczeniem babki tak żeby nie było zakalca akurat ta na Wielkanoc wyjątkowo mi się udała ale często ze strachu zastępuję zwykłą mąkę krupczatką,tutaj wszystkie forumowiczki pieką z mąki tortowej,poznańskiej i innych i zawsze im się udają babki-także doskonale cię rozumiem ze jestes trochę rozczarowana,ale ja też ciągle próbuję mimo nieraz niepowodzeń :)

Opublikowano

Hej Andi! wasnie juz zniknela babka :D !Moje lasuchy ja zjadly!ale sie nie martwie druga upieke z maki krupczatki a czy mozna dac inny budyn moze ty probowalas?Pozdrawiam :)

Opublikowano

Andy ja upiekę w sobotę z mąki tortowej powiadomię. Podajesz ze upiec w dużej formie, ja muszę upiec w mniejszej bo duża moja forma ma u góry 28 cm i piekę w niej babki z 3 szklanek mąki. Pozdrawiam

Opublikowano

Iwonko budyń bananowy jest z Winary,Ineczko bardzo jestem ciekawa twojej opinii bo uwazam że jesteś expertem w pieczeniu tego typu ciast,ta forma napewno będzie odpowiednia która masz,Jolu śliczna ci ta baba wyszła nie było widać tego zakalca a ten budyń bananowy dodaje odpowiedniego smaku więc szkoda z niego rezygnować-pozdrawiam wiosennie :)

Opublikowano

Andy babkę upiekłam dzisiaj z budyniu o smaku czekoladowym z bananami bo bananowego nigdzie nie było. Popełniłam dwa błędy, ta forma jest jednak za duża i mogłam dodać trochę więcej proszku do pieczenia bo w budyniu jest kakao. Po upieczeniu trochę opadła ale i tak jest smaczna. Dziekuję za przepis i pozdrawaim.

post-2336-1176905009_thumb.jpg

post-2336-1176905041_thumb.jpg

post-2336-1176905063_thumb.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.