andy8 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 2 budynie o smaku bananowym 4 duże jajka[białka na pianę] 1 szkl. cukru 2 niepełne szkl. maki pszennej[330g] 300 ml jogurtu naturalnego 200 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno,dodac cukier,żóltka i razem ubijać 10 min. Mąkę wymieszać z budyniami[proszkiem] i proszkiem do pieczenia.Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę,jogurt i olej az do wyczerpania.Wyłożyć do dużej formy wstawić do nagrzanego piekarnika wtemp. 180 C piec 45 min. :grin: :grin: :grin: smacznego,,pozdrawiam serdecznie Cytuj
andy8 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 a oto moja wielkanocna babeczka Cytuj
Gość Kasiali Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 hej! mam pytanie: jak sie dodaje ta make z budyniem, olej i jogurt to nadal ubijac czy juz tylko mieszac? Cytuj
andy8 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Kasiali wszystko ubijac mikserem :razz: Cytuj
Jolanta Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Hej Andi :D wlasnie upieklam ta babeczke jest w smaku superrr ! Czuc smak bananowo-jogurtowy, ale nie wiem co zrobilam nie tak, ze troche jest zakalcowata :) robilam wedle twoich wskazówek ! Pozdrawiam, [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
andy8 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Jolu ja tez często mam problemy z upieczeniem babki tak żeby nie było zakalca akurat ta na Wielkanoc wyjątkowo mi się udała ale często ze strachu zastępuję zwykłą mąkę krupczatką,tutaj wszystkie forumowiczki pieką z mąki tortowej,poznańskiej i innych i zawsze im się udają babki-także doskonale cię rozumiem ze jestes trochę rozczarowana,ale ja też ciągle próbuję mimo nieraz niepowodzeń :) Cytuj
Jolanta Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Hej Andi! wasnie juz zniknela babka :D !Moje lasuchy ja zjadly!ale sie nie martwie druga upieke z maki krupczatki a czy mozna dac inny budyn moze ty probowalas?Pozdrawiam :) Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Andy ja upiekę w sobotę z mąki tortowej powiadomię. Podajesz ze upiec w dużej formie, ja muszę upiec w mniejszej bo duża moja forma ma u góry 28 cm i piekę w niej babki z 3 szklanek mąki. Pozdrawiam Cytuj
iwonka221 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Witam!mam pytanie odnośnie budyniu bananowego,gdzie mozna go kupić?Bo ja mieszkam w Kościerzynie i nie spotkałam się z budyniem bananowym.Pozdrawiam!!! Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Iwonko jak nie będzie budyniu bananowego dodam inny. Cytuj
andy8 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Iwonko budyń bananowy jest z Winary,Ineczko bardzo jestem ciekawa twojej opinii bo uwazam że jesteś expertem w pieczeniu tego typu ciast,ta forma napewno będzie odpowiednia która masz,Jolu śliczna ci ta baba wyszła nie było widać tego zakalca a ten budyń bananowy dodaje odpowiedniego smaku więc szkoda z niego rezygnować-pozdrawiam wiosennie :) Cytuj
iwonka221 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Witam!Dzięki dziewczyny za szybkie odpowiedzi!!!Pozdrawiam!!! Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Andy babkę upiekłam dzisiaj z budyniu o smaku czekoladowym z bananami bo bananowego nigdzie nie było. Popełniłam dwa błędy, ta forma jest jednak za duża i mogłam dodać trochę więcej proszku do pieczenia bo w budyniu jest kakao. Po upieczeniu trochę opadła ale i tak jest smaczna. Dziekuję za przepis i pozdrawaim. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi