JustynaZ Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Witam serdecznie! Babka na szóstkę :razz: :razz: Piekłam ją tydzień temu i bardzo smakowała mojej rodzinie. Do ciasta dodałam mąkę krupczatkę i co prawda piekłam na zwykłej prostokątnej blaszce, gdyż okazało się, że mam tylko małe formy do babek, ale smaku to nie zmieniło, polecam. JustynaZ. Cytuj
andy8 Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Justynko bardzo się cieszę że ciasto ci się udało i smakowało :razz: :razz: [kwiat] Cytuj
marysiasto Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Super babka.Wszystkim smakuje .Pieklam ją dzisiaj według przepisu tylko dodałam mąke krupczatke.Piec musiałam troche ponad godzine Cytuj
thallia Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Niestety, klapa:) babka mi sie nie udała. Robiłam wszystko zgodnie z przepisem. W piecu pięknie wyrosła, potem pękła. wszysyko wydawało sie pięknie. Po wyłaczeniu zostawiłam ja troche w piekarniku, z 5 minutek. Kiedy odwracałąm ja z formy, juz wiedziałm ze cos nie tak. Była cieżka, za dużo tłuszczu.... nie wiem czemu:( Cała poszła na smietnik. w srodku wyglądała jak ugotowany budyn. Szkoda, w smaku napewno by była dobra. Cytuj
andy8 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Marysiasto cieszę się że babka smakowała A tobie Thalia nie wiem co napisać,mnie też nieraz coś nie wyjdzie babki mają chyba największą skłoność do opadania,dlatego ja robię zawsze z krupczatki,ale inne tu osoby robiły ze zwykłej 🙂 Cytuj
apsik Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Przypominam tę babkę bo niedługo święta a jest naprawdę pyszna-długo nie mogłam znależć w sklepach bananowych budyni...ale wreszcie się udało i upiekłam. Dziękuję jeszcze raz Aniu za przepis i gorąco Cię pozdrawiam. Cytuj
andy8 Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Elu bananowe budynie są z firmy Winiary i pewnie takie kupiłaś,pozdrawiam również ;) Cytuj
apsik Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Aniu babkę upiekłam już przed świętami ,ale dopiero teraz mam czas wstawić fotki-jak zawsze boski smak i zniewalający aromat. Polecam wszystkim jeszcze raz i pozdrawiam. Cytuj
andy8 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Elu bardzo się cieszę że jesteś zadowolona z przepisu-pięknie wyrośnięta babeczka,mniam,pozdrawiam wiosennie :D Cytuj
wiola344 Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 :D Witaj andy8 ,piekłam twiją babeczkę jest super w smaku lecz wyszdł mi jakiś mały zakalec ,a trzymałam się ściśle przepisu,czy nie jest w niej zadużo oleju?? :D Cytuj
andy8 Opublikowano 11 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Wiolu mnie też często babki opadają i najczęściej piekę je z krupczatki ale jak zapewne czytałaś wiele osób piekło ze zwykłej pszennej mąki i są zadowolone sama nie wiem od czego to zależy-pozdrawiam :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi