basga Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 4 jajka 1szkl mąki 1szkl cukru 1łyżeczka proszku Upiec biszkopt. Masa: około 1kg jabłek 5 zielonych galaretek 2 śnieżki 1szkl mleka Jabłka obrać,pokroić w kostkę,prażyć z 3 łyżkami wody do miękkości,wystudzić. 3galaretki rozrobić w/g przepisu na opakowaniu,tężejące połączyć z jabłkami i wyłożyć na biszkopt. 2 galaretki zalać 1 szkl wrzątku,gdy stężeją ubić z1 szkl mleka i śnieżkami i wyłożyć na jabłka,schłodzić. Cytuj
andy8 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 jak konkretnie rozumieć rozrobienie 3 galaretek w\g przepisu na opakowaniu jedna galaretka jest na 0,5 litra wody zatem rozmieszać w 1,5 litra ?bardzo fajny ten przepis tylko własnie tego nie zrozumiałam,pozdrawiam basga serdecznie :grin: Cytuj
basga Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Dokładnie tak-3 galaretki w 1.5 litra wody,gdy zaczną tężeć połączyć z uprażonymi jabłkami i powstanie zielona masa z kawałeczkami jabłek. Cytuj
basga Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Zrobiłam dziś to ciasto,wkleiłam zdjęcie na początku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.