basga Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 4 jajka 1szkl mąki 1szkl cukru 1łyżeczka proszku Upiec biszkopt. Masa: około 1kg jabłek 5 zielonych galaretek 2 śnieżki 1szkl mleka Jabłka obrać,pokroić w kostkę,prażyć z 3 łyżkami wody do miękkości,wystudzić. 3galaretki rozrobić w/g przepisu na opakowaniu,tężejące połączyć z jabłkami i wyłożyć na biszkopt. 2 galaretki zalać 1 szkl wrzątku,gdy stężeją ubić z1 szkl mleka i śnieżkami i wyłożyć na jabłka,schłodzić. Cytuj
andy8 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 jak konkretnie rozumieć rozrobienie 3 galaretek w\g przepisu na opakowaniu jedna galaretka jest na 0,5 litra wody zatem rozmieszać w 1,5 litra ?bardzo fajny ten przepis tylko własnie tego nie zrozumiałam,pozdrawiam basga serdecznie :grin: Cytuj
basga Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Dokładnie tak-3 galaretki w 1.5 litra wody,gdy zaczną tężeć połączyć z uprażonymi jabłkami i powstanie zielona masa z kawałeczkami jabłek. Cytuj
basga Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Zrobiłam dziś to ciasto,wkleiłam zdjęcie na początku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi