jadziula21 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Czekoladowe serce 25 dag mąki 25 dag masła lub margaryny 25 dag cukru 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 1 łyżeczka cukru waniliowego sok z 1 cytryny 1 mały kieliszek rumu lub innego aromatycznego alkoholu cukier puder do posypania Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć, dodając stopniowo żółtka, potem cukier i cukier waniliowy, sok z wyciśniętej cytryny i rum. Wsypać do masy mąkę i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie domieszać do ciasta. Formę w kształcie serca (jeżeli nie posiadamy takiej formy może być zwykła) wysmarować tłuszczem i posypać mąką, napełnić zrobionym ciastem. Wstawić do rozgrzanego do temperatury 180 st. C piekarnika, piec około 1 godziny, aż ciasto się zrumieni, wyjąć z piekarnika, posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.