Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Piękne i okazałe ciacho!czy to odbicie światła czy on jest różowy na wierzchu? :razz:

Opublikowano

:razz: Justynko i Basqa dziekuję za miłe słowa.Od kiedy robię ten sernik nie zdarzyło się żeby nie wyszedł,a nawet powiem więcej że zawsze wychodził bardzo ładnie.Basqa pianka nie jest rózowa Chyba to odbicie światła albo może odcień który zrobił się kiedy pianka się przyrumieniła w piekarniku. :razz: :wink:

Opublikowano

Ostatnio piekłam z takiego swojskiego twarogu ale wcześniej wiele razy kupowałam taki w wiadereczku i też był dobry.Masa serowa w tym cieście sama w sobie wychodzi bardzo rzadka ,ale bez obaw w trakcie pieczenia "normuje sie"tzn nabiera odpowiedniej gęstości.

Opublikowano

Wysmienicie wyglada ten serniczek i sie skusze zeby go zrobic tylko mam pytanko-czy moze byc ser gotowy juz mielony,takie z wiadereczek,czy bedzie ze rzadki???Pozdrawiam

oczywiście że może być ja używam takiego potrójnie mielonego jest super polecam
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Justynko oto mój serniczek,trochę za bardzo przypiekłam pianę i rosa nie wyszła ale jest bardzo dobry-przepis na 5 ,pozdrawiam Ciebie i dzieciaczki ;)

post-4386-1185543337_thumb.jpg

post-4386-1185543359_thumb.jpg

  • 1 rok później...
Opublikowano

Mam pytanie....Czy można ten sernik upiec bez spodu? Zaraz wyjaśnię czemu. Wśród gości świątecznych będzie szwagierka,która uczulona jest na gluten,więc odpada wszelka mąka,spód z biszkoptów itp.Będę piec jeszcze inne ciasta,ale w serniku najłatwiej jest zrezygnowac z mąki.Mam już swój sprawdzony przepis na sernik bez spodu,ale chciałabym spróbowac teraz czegoś innego.

Opublikowano

Basiu myślę że można ale sernik wyjdzie na pewno niższy,masa jest delikatna,następnego dnia zespoli się i będzie pycha-no nie wiem czy Ci pomogłam :)

Opublikowano

Mam pytanie....Czy można ten sernik upiec bez spodu? Zaraz wyjaśnię czemu.

Wśród gości świątecznych będzie szwagierka,która uczulona jest na gluten,więc odpada wszelka mąka,spód z biszkoptów itp.Będę piec jeszcze inne ciasta,ale w serniku najłatwiej jest zrezygnowac z mąki.Mam już swój sprawdzony przepis na sernik bez spodu,ale chciałabym spróbowac teraz czegoś innego.

Basiu ja piekę sernik z rosą bez spodu > ale jest trochę inny przepis :)

Ciasto jest cieniutkie jak wafelek> kiedyś chciałam zamiast ciasta wyłożyć biszkopty , ale ze względu że masa serowa jest bardzo rzadka > biszkopty podniosły się do góry :D teraz wylewam tylko masę na wysmarowaną i grubo posypaną blachę , lub bezpośrednio na wyłożony na blachę papier :D

Tu jest przepis do mojego jak byś chciała dla porównania > ale tamten to chyba już robiłaś https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=3201

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.