Justyna.K Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 ANETKO PIĘKNIE CI WYSZŁA TA ROSKA :razz: Cytuj
basga Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Piękne i okazałe ciacho!czy to odbicie światła czy on jest różowy na wierzchu? :razz: Cytuj
aneta583 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 :razz: Justynko i Basqa dziekuję za miłe słowa.Od kiedy robię ten sernik nie zdarzyło się żeby nie wyszedł,a nawet powiem więcej że zawsze wychodził bardzo ładnie.Basqa pianka nie jest rózowa Chyba to odbicie światła albo może odcień który zrobił się kiedy pianka się przyrumieniła w piekarniku. :razz: :wink: Cytuj
Agawcia Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Wysmienicie wyglada ten serniczek i sie skusze zeby go zrobic tylko mam pytanko-czy moze byc ser gotowy juz mielony,takie z wiadereczek,czy bedzie ze rzadki???Pozdrawiam Cytuj
aneta583 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Ostatnio piekłam z takiego swojskiego twarogu ale wcześniej wiele razy kupowałam taki w wiadereczku i też był dobry.Masa serowa w tym cieście sama w sobie wychodzi bardzo rzadka ,ale bez obaw w trakcie pieczenia "normuje sie"tzn nabiera odpowiedniej gęstości. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Wysmienicie wyglada ten serniczek i sie skusze zeby go zrobic tylko mam pytanko-czy moze byc ser gotowy juz mielony,takie z wiadereczek,czy bedzie ze rzadki???Pozdrawiam oczywiście że może być ja używam takiego potrójnie mielonego jest super polecam Cytuj
ela52 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Wczoraj pieklam ten sernik wyszedl super,taki puszysty i smaczny. Juz dzisiaj jest pol blachy. Cieplutko pozdrawiam :grin: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 U mnie też poszedł w tempie ekspresowym :mrgreen: świetnie że smakuje. :grin: Cytuj
bernadettt Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Też piekę ten sernik już od dłuższego czasu,sprawdzony i pyszny :wink: :grin: :mrgreen: :wink: :wink: Cytuj
andy8 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Justynko oto mój serniczek,trochę za bardzo przypiekłam pianę i rosa nie wyszła ale jest bardzo dobry-przepis na 5 ,pozdrawiam Ciebie i dzieciaczki ;) Cytuj
Basia K Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Mam pytanie....Czy można ten sernik upiec bez spodu? Zaraz wyjaśnię czemu. Wśród gości świątecznych będzie szwagierka,która uczulona jest na gluten,więc odpada wszelka mąka,spód z biszkoptów itp.Będę piec jeszcze inne ciasta,ale w serniku najłatwiej jest zrezygnowac z mąki.Mam już swój sprawdzony przepis na sernik bez spodu,ale chciałabym spróbowac teraz czegoś innego. Cytuj
andy8 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Basiu myślę że można ale sernik wyjdzie na pewno niższy,masa jest delikatna,następnego dnia zespoli się i będzie pycha-no nie wiem czy Ci pomogłam :) Cytuj
Basia K Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Dziękuję andy8,tak myślałam ale chciałam się upewnic. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Mam pytanie....Czy można ten sernik upiec bez spodu? Zaraz wyjaśnię czemu. Wśród gości świątecznych będzie szwagierka,która uczulona jest na gluten,więc odpada wszelka mąka,spód z biszkoptów itp.Będę piec jeszcze inne ciasta,ale w serniku najłatwiej jest zrezygnowac z mąki.Mam już swój sprawdzony przepis na sernik bez spodu,ale chciałabym spróbowac teraz czegoś innego. Basiu ja piekę sernik z rosą bez spodu > ale jest trochę inny przepis :) Ciasto jest cieniutkie jak wafelek> kiedyś chciałam zamiast ciasta wyłożyć biszkopty , ale ze względu że masa serowa jest bardzo rzadka > biszkopty podniosły się do góry :D teraz wylewam tylko masę na wysmarowaną i grubo posypaną blachę , lub bezpośrednio na wyłożony na blachę papier :D Tu jest przepis do mojego jak byś chciała dla porównania > ale tamten to chyba już robiłaś https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=3201 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.