Jolanta Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 NALESNIKI BISZKOPTOWE. CIASTO: 5 jaj 2 szkl. mleka 30 dag. maki 2 cukry waniliowe odrobina proszku do pieczenia sol kilka lyzek oleju FARSZ; 0,5kg. sera bialego (poltlusty) 2 zoltka cukier waniliowy kwasna smietana WYKONANI Zoltka utrzec z cukrem dodac make wymieszana z proszkiem,mleko i sypnac odrobine soli.wlac lekko podgrzany olej(dzieki temu nalesniki nie beda przywierac bo nie dodaje juz oleju do smazenia).Ubic piane z bialek i delikatnie wymieszac z ciastem.Lyzka wazowa wylewac porcje ciasta na mocno rozgrzana patelnie i smazyc na zolty kolor. Zrobic farsz:twarog wymieszac z zoltkami i curem waniliowym i dodac tyle smietany aby nadzienie bylo gladkie. Nalesniki sa grube i pyszne najlepsze cieple polac rozgnieconymi truskawkami wymieszanymi ze smietana i odrobina cukru. ZYCZE SMACZNEGO!!! :grin: Cytuj
ela52 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Nalesniki biszkoptowe sa super,robilam je swoim pociechom. :grin: :grin: :grin: Cytuj
Jolcia Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Właśnie dziś miałam naleśniki na obiadek.Robię je już od lat. Są super i godne polecenia.Pozdrawiam. :grin: Cytuj
EWA1992 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Naleśnki biszkoptowe są pycha ale za dużo nie można ich zjeść,są sycące przynajmniej dla mnie. Cytuj
Jolanta Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Hej :grin: ciesze sie ze wam smakuja i rzeczywiscie nie mozna ich za wiele zjesc ale z tej porcji co podalam wychodzi mi 8 duzych nalesnikow.Pozdrawiam serdecznie szczegolnie te male lasuchy!! :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi