szanti Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 :grin: Znalazłam to w internecie i przyznam sie ,że pierwsze widze i słysze o takiej metodzie pieczenia sernika. Przecierz farba drukarska jest bardzo szkodliwa. Co Wy o tym myślicie? https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=14230 Cytuj
basga Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 O rany-ale smakowicie wyglądają te serniki,zwłaszcza ta zeberka! Co do farby,to z tego co widziałam na fotkach,to ona nie odbija się na cieście więc chyba jej nie zjadamy. Takiego smaka mi narobiłaś tym linkiem,że teraz chce mi się sernika! :grin: :grin: Cytuj
Dorunia Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Bardzo ładnie prezentują sie te serniki,chyba skuszę się na zrobienie,ale tego z polewą cytrynową.Może na święta go upiekę? Cytuj
monia79 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Nie odbija sie bo tymi gazetami jest tortownica obłożona na zewnątrz nie wewnątrz. Moze po to jest aby była równa temperatura. A swoją drogą na zjęcia sernika robią wrażenie, aż ślinka cieknie.... Cytuj
szanti Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Te gazety można zastapić miską z woda ustawioną w piekarniku. Chodzi o to by ser był dośc wilgotny. A sernik jest naprawde przepyszny piekła go dziś moja sąsiadka i byłam na degustacji. Właśnie ona zastąpiła te gazety miską z woda. Cytuj
basga Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 ŻE ślepa jestem to wiem,ale żeby aż tak? :grin: Przeoczyłam to że na zewnątrz! No skoro pyszny to nie ma co czekać dziewczyny tylko marsz do kuchni próbować nowy przepis a kto pierwszy zrobi to prosimy o foteczki i komentarz :grin: Czy to rzeczywiście prawda,że im chudszy twaróg tym sernik bardziej puszysty i delikatny?Dotąd myślałam,że jest odwrotnie. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zapowiada się super, też jestem ciekawa smaku. Może na święta dla odmiany coś innego??? Pozdrawiam Cytuj
renigliwice Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Jestem pod wrażeniem tego sernika. Jest bardzo delikatny w smaku, wilgotny. Pieczony tą metodą nie pęka, jest równy jak stół. Ja użyłam 75 dkg twarogu aksamitnego z wiaderka firmy Dr. Oetker oraz opakowanie serka mascarpone. Opaski robiłam z papieru szarego, za drugim razem zrobiłam je podwójnie. Polecam, bo naprawdę warto. Teraz będę robiła serniki tą metodą, no i korzystając z podanych tam rad. Następnym razem piekę sernik cytrynowy. Oto zdjęcia. Cytuj
baśka96 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Reni serniczek wygląda przepysznie i pewnie tak samo smakuje :oops: Cytuj
basga Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 podnoszę by ułatwić poszukiwanie Marysi :grin: Cytuj
julka_s Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Czy ktos ma może przepis na sernik cytrynowy o ktorym wspomina renigliwice? Cytuj
renigliwice Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Witaj Julka! Oto interesujący Cię link: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...t=0&start=0 Cytuj
Maryśka2308 Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 No proszę :razz: dziękuję "basga" :grin: No jestem pod wrażeniem :razz: Kurcze musze to wypróbowac :razz: Poprostu szok :razz: Może w sobote zrobie :razz: Dam znać o wynikach mojej pracy :razz: Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.