Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieki dziewczyny za podpowiedz.Tylko jak na samych warzywach,to moge miec problem (tak mialam z synem 2,5roku)nie mogl pozniej kupki zrobic.Sprobuje ten kleik ryzowy...a kasza manna nie ma czasem glutenu ,bo gluten,to sie podaje dopiero od 10 m-ca...Powiem wam cos to moj trzeci brzdac a ciagle czlowiek sie uczy.Pierwszy to juz odchowany ma 17lat.Od 3 m-ca byl na bebiko,bo mi pokarm zanikl i tych gotowych obiadkow nie bylo w sklepach tylko w Baltonie ,wiec jest odchowany na zupkach wlasnej roboty.A te dwa moje maluchy to tylko by ze sloiczkow jadly i najlepiej jak by byla sama papka bez grudek:)Pozdrawiam

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Viola jak się boisz kaszy mannej to ten kleik spróbuj ,Ja już podawałam (chodź wiem że od 10 miesiąca niby jest).Wiadomo w ilościach bardzo małych bo ile to trzeba dać do tej zupki jak jej się gotuje małą ilość zrobisz jak będziesz chciała.

Jako matka 3 dzieci napewno sobie poradzisz a z tym sie zgodzę człowiek uczy się całe życie bo co kilka lat co innego pisza i człowiek głupieje.Pozdrawiam

Opublikowano

Kilka dni temu czytalam na stronie chyba edziecko NOWOSC!!! mozna podawac gluten niemowlakom przed 10 m-cem zycia ...,w dawce 10g dziennie np.do zupy(kasza manna) powariowac mozna...

Opublikowano

Na razie jeszcze sloiczki,bo malutka chorowala miala tzw.trzydniowke i nie chcialam nic zmieniac,bo przy wysokiej 40C goraczki miala doskonaly apetyt.A tak przy okazji ,to doktor niewiedziala co moze byc przyczyna,a ja poszperalam w starych gazetach i wyczytalam,ze mozna dziecko zarazic opryszczka...objawy :wysoka goraczka nawet 40C i po trzech dniach wysypka ,ktora znika na czwarty dzien! Wszystko dokladnie tak wlasnie sie objawilo,wlacznie z wysypka a ja myslalam tak, goraczka spadla i jeszcze dostala wysypki i sobie mysle co jeszcze,a wysypka tak jak sie objawila tak znikla na nastepny dzien...Goraco pozdrawiam Justynko

Opublikowano

Niedawno kupiłam czekoladę z orzechami z Wedla.Taka z całymi orzechami laskowymi.Połamałam na kawałki i wielkie było moje zdziwienie,gdy wylazł z niej żywy robal,taka biała glista.Widocznie też miała ochotę na orzechy.Czekolada wylądowała w koszu,ale w sumie żałuję,że nie poszłam z tym do jakiejś inspekcji,bo na tym jednym kawałku już nawet jakieś jajka były zniesione.Robal się tam pięknie zadomowił.Mam taki uraz,że już na pewno tej czekolady nie kupię nigdy. post-4804-1194593931_thumb.gif

Opublikowano

O mój Boże... obrzydliwe!! Słabo mi się zrobiło po tym co napisałaś bernadettt... okropieństwo... a myślałam, że wedel to coś w miarę normalnego. Więcej nie kupię już nic tej marki!

Opublikowano

Kasiulku ja wręcz przeciwnie,tzn. inne czekolady tej marki kupuję,bo uważam,że są naprawdę dobre,ale tej z orzechami już nie kupię.Jak się potem okazało to była chyba taka seria,bo wiele osób znalazło w tej czekoladzie z orzechami identyczne robale w tym samym czasie.Można o tym poczytać i zobaczyć np. tutaj

"Mój" robal był identyczny jak ten na zdjęciu.

Opublikowano

Blee... chyba bym nie opuszczała łazienki przez cały dzień jak bym cos takiego zobaczyła! Owszem, czekolady Wedla są pyszne (jedna z moich ulubionych marek) no ale ta informacja daje do myślenia...

Opublikowano

Powiem Wam ,ze wiele lat pracowalam w sklepie i takie rzeczy sie zdarzaja niestety...Jest to ohydne i nie powinno sie zdarzyc.Jestem zdania ,ze kada partia towaru zanim trafi do klienta powinna byc sprawdzona przez Sanepid ,ale ilu ludzi by musieli zatrudnic...Podobno przed i po wejsciu do UE zaostrzono wszelkie procedury zwiazane z produkcja np.wprowadzono system HACCAP a i tak sie takie rzeczy zdarzaja.Tylko nie wiadomo dlaczego!!!!!!!!

• 1 rok później...
Opublikowano

Nie polecam kapusty kiszonej z firmy DOMINIK .

Jest niesamowicie kwaśna, ale nie kwasem kapuścianym tylko octem i jeszcze czymś czego nie potrafię określić.Gotując ją trzy razy zmieniałam wodę i zawsze była jednakowo kwaśna. Wyrzuciłam to świństwo na kompost.

Czy zdarzyło się komuś kupić zapleśniałą śmietanę 18% z PIĄTNICY ?

Kilka razy natrafiłam na taką pomimo ,że do terminu ważności było jeszcze kilka lub kilkanaście dni i zakupu dokonywałam w różnych sklepach.

Polecam natomiast keczup HELLMANN'S Napoli.