Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Od jakiegoś czasu kiedy nie przewiduję robienia barszczu białego na kiełbasie piekę ją . 1 kg kiełbasy białej ( surowej ) lub taka ilość jaka jest potrzebna cebula około 0.5 kg pokrojona na pół plasterki 2-3 łyżki smalcu Kiełbasę dzielę na serdelki układam na posmarowanej brytfannie przekładając cebulą. Piekę około 45 min w piekarniku w 200* Podaję z surówką lub z chrzanem do pieczywa lub ziemniaków. Wielkanoc tuż warto spróbować :grin: Polecam SMACZNEGO!

Opublikowano

Bardzo lubię białą kiełbasę ale tak to jeszcze nie robiłam,czas skosztować czegoś nowego-dzięki za przepisik.

Opublikowano

Ja uwielbiam biała kiełbaske mniam... Ale aby ja kupić musze najpierw zamówić bo w sklepie nie ma przynajmniej surowej a parzona jest jakaś taka w niesmaczna. Wypróbuje Twój, Kasiu przepis tym bardziej,że niedługo swięta.

Opublikowano

Kasiu! Pieczona biala kielbasa z cebulka jest super. Pieklam ja wczoraj i jedlismy na cieplo z pieczywem, a dzisiaj dojedlismy na zimno. Pozdrawiam serdecznie :razz: :wink: :grin:

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam! Od jakiegoś czasu kiedy nie przewiduję robienia barszczu białego na kiełbasie piekę ją .

1 kg kiełbasy białej ( surowej ) lub taka ilość jaka jest potrzebna

cebula około 0.5 kg pokrojona na pół plasterki

2-3 łyżki smalcu

Kiełbasę dzielę na serdelki układam na posmarowanej brytfannie przekładając cebulą.

Piekę około 45 min w piekarniku w 200*

Podaję z surówką lub z chrzanem do pieczywa lub ziemniaków.

Wielkanoc tuż warto spróbować :) Polecam

SMACZNEGO!

a ja dodaje do tej kiełbaski duzo czosnku, po upieczeniu czosnek jest w tym wszytkim najsmaczniejszy miema swego ostrego smaku a i kiełbasa naprawde smakujedużo lepiej ,wiola
Opublikowano

kiełbaskę białą, njapierw gotuję,a w czasie gotowania, lekko nakłuwam widelcem, by wypłenęła z niej woda, poźniej, gdy troszkę wystygnie, obsmażam ją na patelni, lekko nacinjąc nożem -kilka nacieć na kielbasce- i kiełbaska się fajnie przyrumienia... do tego mozna dac smażoną cebulkę, albo własnie razem z tą cebulką, zapiekać biała kiełbaskę w piekarniku... pycha !!! Jola :)

Opublikowano

Witaj Kasiu! Oczywiscie ze bez bialej kielbaki dla mnie nie ma Wielkanocy!Kupilam biala kielbase ale jest juz parzona czy taka tez sie nadaje do twojego przepisu :grin: .Jesli tak to zrobie!!Pozdrawiam :grin:

Opublikowano

Jolu przepraszam że tak późnio ale dopiero wyrwałam się z kuchni. Piekłam już obgotowaną kiełbaskę w piekarniku ale dodawałam pokrojone pieczarki, cebulkę i troszkę smalczyku ze skwarkami. Pychotka. Pozdrawiam :oops:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.