Katarzyna Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Witam! Od jakiegoś czasu kiedy nie przewiduję robienia barszczu białego na kiełbasie piekę ją . 1 kg kiełbasy białej ( surowej ) lub taka ilość jaka jest potrzebna cebula około 0.5 kg pokrojona na pół plasterki 2-3 łyżki smalcu Kiełbasę dzielę na serdelki układam na posmarowanej brytfannie przekładając cebulą. Piekę około 45 min w piekarniku w 200* Podaję z surówką lub z chrzanem do pieczywa lub ziemniaków. Wielkanoc tuż warto spróbować :grin: Polecam SMACZNEGO! Cytuj
basga Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Bardzo lubię białą kiełbasę ale tak to jeszcze nie robiłam,czas skosztować czegoś nowego-dzięki za przepisik. Cytuj
mac51 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Ja też robię podobnie tylko piekę w całości dodając sporo majeranku. Lubię na zimno z chrzanem i chlebem :grin: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 To prawda nawet na zimno jest pycha. Pozdrawiam :grin: Cytuj
EWA1992 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Ja uwielbiam biała kiełbaske mniam... Ale aby ja kupić musze najpierw zamówić bo w sklepie nie ma przynajmniej surowej a parzona jest jakaś taka w niesmaczna. Wypróbuje Twój, Kasiu przepis tym bardziej,że niedługo swięta. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Witaj Ewo! na pewno Ci będzie smakowała gotowana zawsze traci w wodzie trochę smaku tu wszystko zostaje w kiełbasie i cebulka jest super. Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Ja zawsze wpierw zaparzam i potem dopiero opiekam. Pozdrawiam Cytuj
ela52 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Kasiu! Pieczona biala kielbasa z cebulka jest super. Pieklam ja wczoraj i jedlismy na cieplo z pieczywem, a dzisiaj dojedlismy na zimno. Pozdrawiam serdecznie :razz: :wink: :grin: Cytuj
wiola344 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Witam! Od jakiegoś czasu kiedy nie przewiduję robienia barszczu białego na kiełbasie piekę ją . 1 kg kiełbasy białej ( surowej ) lub taka ilość jaka jest potrzebna cebula około 0.5 kg pokrojona na pół plasterki 2-3 łyżki smalcu Kiełbasę dzielę na serdelki układam na posmarowanej brytfannie przekładając cebulą. Piekę około 45 min w piekarniku w 200* Podaję z surówką lub z chrzanem do pieczywa lub ziemniaków. Wielkanoc tuż warto spróbować :) Polecam SMACZNEGO! a ja dodaje do tej kiełbaski duzo czosnku, po upieczeniu czosnek jest w tym wszytkim najsmaczniejszy miema swego ostrego smaku a i kiełbasa naprawde smakujedużo lepiej ,wiola Cytuj
ottawa Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 kiełbaskę białą, njapierw gotuję,a w czasie gotowania, lekko nakłuwam widelcem, by wypłenęła z niej woda, poźniej, gdy troszkę wystygnie, obsmażam ją na patelni, lekko nacinjąc nożem -kilka nacieć na kielbasce- i kiełbaska się fajnie przyrumienia... do tego mozna dac smażoną cebulkę, albo własnie razem z tą cebulką, zapiekać biała kiełbaskę w piekarniku... pycha !!! Jola :) Cytuj
Jolanta Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Witaj Kasiu! Oczywiscie ze bez bialej kielbaki dla mnie nie ma Wielkanocy!Kupilam biala kielbase ale jest juz parzona czy taka tez sie nadaje do twojego przepisu :grin: .Jesli tak to zrobie!!Pozdrawiam :grin: Cytuj
Dorunia Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Ja robię tak jak Katarzyna,ale jeszcze dodaję pokrojoną paprykę kolorową,czosnek i trochę startego na tarce sera żółtego i wtedy zapiekam :grin: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Jolu przepraszam że tak późnio ale dopiero wyrwałam się z kuchni. Piekłam już obgotowaną kiełbaskę w piekarniku ale dodawałam pokrojone pieczarki, cebulkę i troszkę smalczyku ze skwarkami. Pychotka. Pozdrawiam :oops: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi