agajka Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 hej mam w planie robić torcik i koleżanka kiedyś mowiła ze jej mama robi mase do placków z jogurtów (kokosowo- migdałowy smak) czy macie jkieś przepisy na taką mase?? :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Agajka mam przepis na masę którą robi się z jogurtu, ale dodaje się kremówkę i galaretki. Można zrobić masę na mleku i maśle, dodać olejku migdałowego i będzie masa kokosowo - migdałowa, taki przepis też posiadam. Pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Ja robiłam Torcik jogurtowy, i masa jogurtowa w tym torcie to gęsty jogurt naturalny (np. Bakoma), a do tego cukier waniliowy i w kostkę pokrojone dowolne owoce, np. ananasy lub truskawki, lub też można użyć gotowego owocowego jogurtu, i taką masę wykładam na biszkopt i zalewam galaretką ...i wychodzi pyszny torcik, i nie jest to znowu taka duża bomba kaloryczna :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi