Justyna.K Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Podnoszę :oops: warto żeby przepis był na 1 stronie. :oops: Cytuj
Dorunia Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Moje wydmuszki są już napełnione galaretką,jutro tylko zdejmę z nich skorupki i gotowe.Miałam tylko 8 wydmuszek i starczyło tylko na 2 kolory,ale trudno kiedyś zrobię więcej :oops: Cytuj
Dorunia Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Tak wyglądały moje bajkowe jajka,bardzo smaczne i nawet dobrze się obierały z łupinek :oops: Cytuj
ina12 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Dorunia jajka super. Dziekuję za dodanie zdjęć bo ja nie robiłam. Pozdrawiam Cytuj
viola32 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Halinko Ty dodasz zawsze cos ciekawego! Tak sobie pomyslalam,ze zamiast bitej smietany obtoczyc te galaretkowate jajeczka w czekoladzie i posypac kolorowymi kuleczkami czy kreseczkami.Dorunia jajeczka wyszly Ci przesliczne! Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Violu pomysł bardzo dobry, ja uważam że posypka nie będzie przylegała do galaretki. Ja zrobię próbę, ugotuję galaretkę i zobaczę czy da radę się ją obtoczyć, dam znać. Cytuj
viola32 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Halinko do samej galaretki to chyba sie nie przyklei kolorowa posypka ale jak obtoczymy je w czekoladzie to do czekolady napewno sie poprzyklejaja! Juz mam 6 wydmuszek! Ale boje sie,ze podczas nalewania tej galaretki je zgniote sa tekie delikatne i trzeba sie z nimi obchodzic jak z jajkiem :mrgreen: Cytuj
ina12 Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Violu zgadzam się z Tobą i napewno masz na myśli płynną czekoladę. Cytuj
viola32 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Chce roztopic zwykla czekolade mleczna w kapieli wodnej albo podgrzeje w rondelku z woda ta twarda polewe do ciast.Smakuja mi bo sa takie geste a do ciast ich nie uzywam bo sa za twarde i pozniej ciaso zle sie kroi ale do takich jajek to w sam raz i moze jeszcze wybiore taka z orzechami? Cytuj
ina12 Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Violu Twój pomysł jest wspaniały i miałam pewność że chcesz czekoladę roztopić, wyobrażam sobie jak będą ładnie wyglądały. Ja też nie używam polewy gotowej do ciast. Pozdrawiam Cytuj
batirek Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Jak dobrze,że przypomniał mi się Przepis Iny na jajeczka,zrobię z pewnością,już rozpuściłam galaretki.Pozdrawiam Cytuj
anka123 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 SUPER JAJECZKA,GRATULUJE POMYSLU. Cytuj
Dorunia Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 A ja do moich kolorowych jajeczek zrobię jutro lukier taki rzadszy niż zawsze i zanurzę w nim jajko z galaretki i obtoczę w kolorowych cukiereczkach...zrobię też troszkę polewy czekoladowej i w niej zanurzę jajka i też w posypce obtoczę i będą ładne kolorowe,ale taki oryginalne jakie robiłam w zeszłym roku też będą oczywiście :grin: Cytuj
viola32 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 No i byly na Wielkanoc jajeczka naszej Ineczki.Ale galaretka szybko mi sie zsiadla bo zrobilam na raz 3 smaki i nie nadazalam za napelnianiem wiec tylko jeden smak wyszedl idealnie gladkie a reszta takie sobie.Na drugi raz bede pojedynczo rozpuszczac kolory galaretek napelniac wydmuszki i potem rozrabiac nastepny kolor.No coz chcialam obtoczyc w polewie ale sie nie dalo,wogole polewa nie trzymala sie tej galaretki.Wiec byly takie ladne kolorowe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi