ina12 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 25 dag masła szklanka wody 20 dag cukru 15 dag kaszki manny 10 dag biszkoptów 5 dag wiórków kokosowych 50 ml czystej wódki Do dekoracji cukier puder, posypka czekoladowa, posypka kolorowa, wiórki kokosowe. Zagotować wodę z cukrem i masłem, wsypać kaszkę manną oraz wiórki kokosowe. Gotować kilka minut, delikatnie mieszając. Następnie odstawić do przestygnięcia. Po przestygnięciu dodać wódkę oraz utarte biszkopty. Dokładnie wymieszać. Z przygotowanej masy formować w dłoniach jajeczka. Każde udekorować według własnego pomysłu. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Inko dzięki ale świetny pomysł z tymi pisankami napewno wykorzystam na święta i nie tylko ja :grin: Cytuj
ela52 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Halinko! Dziekuje za swietny pomysl na pisanki. Wykorzystam go na swieta. pozdrawiam. :grin: Cytuj
zuziorek Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Halinko a co oznacza utarte biszkopty? Miazga? Cytuj
ina12 Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Kasiu zetrzeć biszkopty na tarce. Cytuj
Pączuszek Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Halinko świetny przepis na pisanki, na pewno będą na moim świątecznym stole. Serdeczne dzięki za przepis. Cytuj
Marra Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Halinko mam pytanko: czy biszkopty te okrągłe czy te podłużne z pudełka (Gurgul). Pytam bo między nimi jest różnica w "konsystencj" i kiedyś popsułam ciasto, bo dałam nie te co trzeba. Zuziorku ja biszkopty wkładam pomiędzy dwa papiery np śniadaniowe i "wałkuję" wałkiem. Tak samo kruszę herbatniki. Pozdrawiam Cytuj
Dorunia Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 U mnie na stole w święta też będą pisanki z przepisu Halinki.Marro dobry patent z kruszeniem ciastek,dzięki za pomysł. Pozdrawiam :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Marzanno ja używałam okragłych biszkoptów, dziękuję za dobrą radę z kruszeniem. Pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Halinko mam pytanko: czy biszkopty te okrągłe czy te podłużne z pudełka (Gurgul). Pytam bo między nimi jest różnica w "konsystencj" i kiedyś popsułam ciasto, bo dałam nie te co trzeba. Zuziorku ja biszkopty wkładam pomiędzy dwa papiery np śniadaniowe i "wałkuję" wałkiem. Tak samo kruszę herbatniki. Pozdrawiam A ja biszkopty wrzucam do maszynki do mięsa!Można też w foliowym woreczku i wyżyć się wałkiem :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.