ainoh7 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 pomózcie prosze mam rybe filet pange. jak mam ja piec: najpierw do jajka potem do maki czy na odwrót? jaka jest lepsza w jajku i mace czy w jajaku i bułce tartej? prosze o szybka pomoc. Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Ja zazwyczaj panieruję w takiej kolejności: mąka, jajko i dopiero bułka tarta. Tak panierowana smakuje mi najlepiej - spróbuj. Powodzenia :grin: Cytuj
ainoh7 Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 ok dzieki za szybki odzew bo byłam w kropce. :grin: biegne zrobic to tak jak podałas. o efektach napisze później Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Cieszę się, że mogłam pomóc - mam nadzieję, że Ci będzie smakować :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Identycznie tak samo panieruję jak Dorotka, bo moja mama też tak samo robiła. Cytuj
ela52 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Ja zawsze panieruje rybe jak Dorotka. Wszystkim smakuje. Pozdrowionka :grin: Cytuj
DeLarge Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 hmmm...proponowałbym zrezygnować całkowicie z panierki a jeśli już to np. lekko oprószyć migdałami tudzież sezamem...albo usmazyć na takiej patelni a'la grill (wychodzą wtedy takie apetyczne zrumienione paski) Cytuj
ina12 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Ja nie wszystkie ryby panieruję, tylko te które zaczynają się rozchodzić podczas pieczenia. Ryby które się nie rozchodzą to panieruję w samej mące. Cytuj
ainoh7 Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 dziekuje bardzo Dorotce. wszystko wyszło jak nalezy i było bardzo dobre i dobrze spanierowane. Ja nie wszystkie ryby panieruję, tylko te które zaczynają się rozchodzić podczas pieczenia. Ryby które się nie rozchodzą to panieruję w samej mące. a ktore to sie rozchodza a które nierozchodza ? mogłabys napisac? Cytuj
Marra Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Ostatnio zrobiłam pangę z "Pomysłem na rybę w sosie śmietanowo- szpinakowym " z Winiar. Wyszła rewelacyjna. Pangę układa się w formie, zawartość torebki rozpuszcza w wodzie i śmietanie, zalewa rybę i piecze w piekarniku. Dodałam tylko troszke przypraw bo mało ostre. Polecam spróbować. Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Ainoh rozchodziły mi się filety z dorsza, druga ryba nie pamiętam nazwy, ale myślę czy to czasami nie była sola ale nie mam pewności. Sola jednak nie rozchodzi się, to był grenadier i to nie zawsze sie rozchodzi trzeba zapytać sprzedawczynię. Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 dziekuje bardzo Dorotce. wszystko wyszło jak nalezy i było bardzo dobre i dobrze spanierowane Proszę bardzo i cieszę się, że smakowały. Pozdrawiam :grin: Cytuj
andy8 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 A ja proponuję usmażyć pangę w cieście piwnym ciasto robi się jak na naleśniki tylko zamiast mleka wlewa sie piwo,jest doskonałe wypróbujcie sposób ten podała mi pani u której mieszkaliśmy latem nad morzem 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi