Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pomózcie prosze mam rybe filet pange. jak mam ja piec: najpierw do jajka potem do maki czy na odwrót? jaka jest lepsza w jajku i mace czy w jajaku i bułce tartej? prosze o szybka pomoc.

Opublikowano

Ja zazwyczaj panieruję w takiej kolejności: mąka, jajko i dopiero bułka tarta. Tak panierowana smakuje mi najlepiej - spróbuj. Powodzenia :grin:

Opublikowano

hmmm...proponowałbym zrezygnować całkowicie z panierki a jeśli już to np. lekko oprószyć migdałami tudzież sezamem...albo usmazyć na takiej patelni a'la grill (wychodzą wtedy takie apetyczne zrumienione paski)

Opublikowano

dziekuje bardzo Dorotce.

wszystko wyszło jak nalezy i było bardzo dobre i dobrze spanierowane.

Ja nie wszystkie ryby panieruję, tylko te które zaczynają się rozchodzić podczas pieczenia. Ryby które się nie rozchodzą to panieruję w samej mące.

a ktore to sie rozchodza a które nierozchodza ? mogłabys napisac?

Opublikowano

Ostatnio zrobiłam pangę z "Pomysłem na rybę w sosie śmietanowo- szpinakowym " z Winiar. Wyszła rewelacyjna. Pangę układa się w formie, zawartość torebki rozpuszcza w wodzie i śmietanie, zalewa rybę i piecze w piekarniku. Dodałam tylko troszke przypraw bo mało ostre. Polecam spróbować. Pozdrawiam

Opublikowano

Ainoh rozchodziły mi się filety z dorsza, druga ryba nie pamiętam nazwy, ale myślę czy to czasami nie była sola ale nie mam pewności. Sola jednak nie rozchodzi się, to był grenadier i to nie zawsze sie rozchodzi trzeba zapytać sprzedawczynię.

Opublikowano

dziekuje bardzo Dorotce.

wszystko wyszło jak nalezy i było bardzo dobre i dobrze spanierowane

Proszę bardzo i cieszę się, że smakowały. Pozdrawiam :grin:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja proponuję usmażyć pangę w cieście piwnym ciasto robi się jak na naleśniki tylko zamiast mleka wlewa sie piwo,jest doskonałe wypróbujcie sposób ten podała mi pani u której mieszkaliśmy latem nad morzem 🙂

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.