Wiolka Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 A może makaroniada . Do sosu pomidorowego przyprawionego wedłóg własnego gustu dodaj mięso mielone przesmażone z cebulką. Proste danie , ale jest naprawdę dobre i sycące. Pozdrawiam. :razz: :razz: :grin: Cytuj
iwonka221 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Witam!Zrobiłam wczoraj na obiado+kolacyjkę leczo z mięsa mielonego wg.przepisu Kasiulka.Powiem,że REWELACJA!!!Bardzo nam smakowało.Dzięki Kasiulku za przepis!Gorąco pozdrawiam Wszystkich Użytkowników!!! Cytuj
Kasiulek Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Cieszę się Iwonka, że smakowało :) Cytuj
wiola344 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 :D Witaj ainoh 7 a ja ci polecam PYSZNE PULPETY - 500g mięsa mielonego - 500g brukselki - 1 cebula -1 jajo -gałka muszkatałowa -sól -pieprz -namoczona bułka wykonanie: ugotować brukselkę w osolanej wodzie ale tak aby była twardawa mięso i wszystkie składniki wymieszać i moczyć ręce we wodzie i formować małe pulpety smażyć na oleju aż się zrumienią następnie: -25dkg pomidorów lub 3 szt średnie -0,5 szkl śmietany -2 jaja -ok 400g sera żółtego tartego -gałka muszkatałowa wykonanie naczynie żaroodporne lub rondel wysmarować posypać bułką tartą wyłożyć brukselkę na to klopsy polać drobno pokrojonymi pomidorami , - tarty ser przełożyć do miski włać śmietane wymieszaną z jajkami ,dodać do smaku sól,pieprz,gałkę wymieszać i polać tym klopsy posypać po wierzchu papryką ostrą ale może być słodka piec ok 30 min w tem. 150 -180 c. Danie jest syte i bardzo smaczne , :D :D Pozdrawiam i smacznego. :) Cytuj
apollyon Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Z mięsa mielonego to po mojemu można wszystko zrobić a i tak zawsze wyjdzie... czy się rozwali, czy się trzymac będzie i tak będzie super... Ale moja propozycja to dawno temu znalezione kotelty bałkańskie.... Do mięsa mielonego należy dodać jajko, cebulę SZCZYPIOREK i trochę ziół (ja proponuje BAZYLIĘ) Nastepnie, uformowawszy niewielkie kulki, powkładać doń SER FETA... Układamy to na wysmarowanej tłuszczem blasze, wrzucamy do pieca na jakieś 10 minut na 220 C i gotowe... podawać z KusKusem, albo inna kaszą... Sałatka grecka wydaje się być wówczas lekką przesadą, ale coś z oliwkami i pomidorami dopełni obraz obiadu... Hardcorowcy mogą też smażyć, ale wówczas łatwiej o zrobienie z tego jakiejś dziwacznej mieszanki mięsa i rozpuszczonego sera... Cytuj
Dorunia Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Apollyon bardzo fajny przepis na kotleciki...ja o takim nie słyszałam,a z racji tego,że bardzo lubimy fetę na pewno zrobię przy okazji :grin: Cytuj
Olusia Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Szybkie i sprawdzone danie: czosnek + papryka smażone na oleju, nastepnie dodajemy mieso mielone oraz warzywa marynowane posiekane w kostke (ja dodaje kabaczek, cukinie lub ogorki - ale zamarynowane tylko ich biale czesci, bez skorki), na koncu pokrojone w kostke ogorki konserwowe by danie mialo odrobine kwasowatosci i lekko twardej konsystencji. W miedzyczasie w miare potzreby dolewamy zalewe z warzyw konserwowych w celu przegotowania na sos. Na koncu odrobina musztardy i dużo koncentratu pomidorowego wraz z kostką bulionową. Calość dusimy i mamy pyszne danie. Caly sekret tkwi w odpowiednio dobranych warzywach Cytuj
Gość Patrycja Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 Ja dodaję często do mięsa surówkę lub ketchup i wodę mineralną. Do tego frytki. ;-) Smacznego ! Cytuj
Dorota Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 Ja zazwyczaj z mięsa mielonego robię kotleciki, z różnymi dodatkami (prażonym słonecznikiem, pestkami dyni, mielonym lnem, pieczarkami, marchewką) ale najczęściej te tradycyjne i smakują mi one bardzo z mizerią i z ziemniaczkami, to taki jeden z ulubionych wakacyjnych zestawów obiadowych - oczywiście najlepiej smakuje jedzony na świeżym powietrzu :biggrin: Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Mi ostatnio zasmakował z mielonego mięsa klops - pycha mówię Wam :) Będę robić go na Wielkanoc - mniam 🙂 Cytuj
Dorunia Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Ja robiłam wczoraj roladę z mięsa mielonego z nadzieniem jajecznym,a dzisiaj robię zapiekankę gołąbkową :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.