Dorunia Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Witam :razz: Właśnie niedawno wyjęłam z piekarnika bułeczki i nawet zjadłam już jedną na ciepło z mleczkiem i powiem Wam,że są smaczne.Zrobiłam z marmoladą wieloowocową,taką mocno twardą,następnym razem spróbuję zrobić bez marmolady jako takie maślane bułeczki.Dziękuję Zuziorku za fajny przepis :wink: Pozdrawiam :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Kasiu dziękuję za przepis, bułeczki są smaczne. Ja jak je uformowałam to jeszcze na blaszce ponownie zostawiłam do wyrosnięcia, a wierzch posmarowałam samym białkiem. Polecam i pozdrawiam. Cytuj
zuziorek Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Widzę , że spore te Twoje bułeczki. Ale o to tu chodzi by zjeść je tego samego dnia, na drugi to nie to samo. Cytuj
Marra Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Na drugi dzień też smaczne, jeżeli przykryjemy je ściereczką, żeby nie obsychały. Ja zrobiłam z 3 porcji :razz: , wyszło mi ok. 40szt. Również polecam!!!! Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Ja zrobiłam większe i wyszło mi z jednej porcji 8 sztuk. Cytuj
amelia1 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Mniam, ale Ci wyszły smakowite bułeczki Halinko, ja tez robie zawsze więcej, przykrywam ściereczką i na drugi dzień są super z mleczkiem ach... Pozdrawiam Amelia Cytuj
Dorunia Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Dla mnie wyszło 9 sztuk,więc pewnie zrobiłam wielkością podobne do bułeczek Iny.Bardzo nam smakowały i zrobię je jeszcze nie raz. Cytuj
KasiaN4 Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Jak robicie rozczyn z drożdży? Mieszacie drożdzę z cukrem czy może inną metodą? I jak długo czekać aż wyrosną? Pozdrawiam Cytuj
justhi Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Ja drożdże razem z 2 łyzkami cukru i łyżką maki oraz odrobiną letniego mleka ucieram mikserem. Jak wszystko jest jednolite, dolewam resztę mleka. Odstawiam w ciepłe miejsce, żeby wyrosły. Drożdże są gotowe do dodania, gdy podwoją swoją objętość. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.