Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zalewa: 2 l wody 3szkl cukru 4 lyzki soli 16 lyzek ketczapu pikantnego 1 szkl octu Nieduze ogorki umyc, pokroic w slupki ze skora. Wlozyc do sloikow i dodac koper ,ziele angielskie, czosnek, gorczyce i pieprz.Pasteryzowac 10 minut. Smacznego!!!

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Doruniu!!! Te ogoreczki sa bardzo dobre. Przepis dostalam od bratowej. Dala mi sloik aby sprobowac i byly rewelacyjne. W tym roku zrobie sobie takie ogorki. Doruniu pozdrawiam Ciebie bardzo ,bardzo goraco. :razz: :wink: :grin:

Opublikowano

Ogórki z ketchupem pikantnym,mmm :wink: To na pewno musi być pycha.Na pewno wypróbuję jak będę robić przetwory,bo bardzo lubię dobrze przyprawione potrawy. :arrow: :grin: :razz: Dzięki za przepis Ela :arrow: :arrow: :grin: :razz: :razz:

Opublikowano

Też spodobał mi się ten przepis. Można też zrobić z cukinią . Aż 3 szklanki cukru? Bardzo dużo, ale widocznie tak ma być. Wypróbuję latem. Pozdrawiam autorkę przepisu. :grin:

Opublikowano

:grin: TEN KETCHUP TEŻ CHYBA TRZEBA DODAĆ :mrgreen: ? a 16 łyżek to jest 1 szklanka. Też lubię takie smakołyki , w ubiegłym roku nie robiłam przetworów z ogórków bo sporo mi zostało ,więc tego lata trzeba zrobić.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A czy zalewe trzeba zagotowac i gorąca zalewac czy bez gotowania tylko wymieszac i zalac ???

Opublikowano

Witaj Szanti,ja właśnie zrobiłam te ogóreczkli, a składniki zalewy zagotowałam, ostudziłam i dopiero zalałam nią ogóreczki.Nie wiem czy dobrze ale przepis wydaje mi sie podobny do ogóreczków w zalewie musztardowej, tylko zamiast musztardy jest keczup., ale poczekamy co na powie to Ela.Pozdrawiam

Opublikowano

Witajcie!!! Przepraszam, ze nie dopisalam, ze trzeba zalewe zagotowac i ostudzic a nastepnie zalac ogorki i pasteryzowac 10 minut. Cieplutko pozdrawiam. ;) ;) ;)

Opublikowano

Dziekuje bardzo za odpowiedz ;)