ela52 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Zalewa: 2 l wody 3szkl cukru 4 lyzki soli 16 lyzek ketczapu pikantnego 1 szkl octu Nieduze ogorki umyc, pokroic w slupki ze skora. Wlozyc do sloikow i dodac koper ,ziele angielskie, czosnek, gorczyce i pieprz.Pasteryzowac 10 minut. Smacznego!!! Cytuj
Dorunia Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Bardzo lubię wszystko co pomidorowe i te ogóreczki na pewno zostaną przeze mnie zrobione w sezonie ogórkowym.Dzięki Elu za przepis. Pozdrawiam :razz: :wink: :grin: Cytuj
ela52 Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Doruniu!!! Te ogoreczki sa bardzo dobre. Przepis dostalam od bratowej. Dala mi sloik aby sprobowac i byly rewelacyjne. W tym roku zrobie sobie takie ogorki. Doruniu pozdrawiam Ciebie bardzo ,bardzo goraco. :razz: :wink: :grin: Cytuj
bernadettt Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Ogórki z ketchupem pikantnym,mmm :wink: To na pewno musi być pycha.Na pewno wypróbuję jak będę robić przetwory,bo bardzo lubię dobrze przyprawione potrawy. :arrow: :grin: :razz: Dzięki za przepis Ela :arrow: :arrow: :grin: :razz: :razz: Cytuj
ina12 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Napewno pyszne, ja też je zrobię, a Eli dziękuję za przepis. Cytuj
renigliwice Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Też spodobał mi się ten przepis. Można też zrobić z cukinią . Aż 3 szklanki cukru? Bardzo dużo, ale widocznie tak ma być. Wypróbuję latem. Pozdrawiam autorkę przepisu. :grin: Cytuj
basga Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 :grin: TEN KETCHUP TEŻ CHYBA TRZEBA DODAĆ :mrgreen: ? a 16 łyżek to jest 1 szklanka. Też lubię takie smakołyki , w ubiegłym roku nie robiłam przetworów z ogórków bo sporo mi zostało ,więc tego lata trzeba zrobić. Cytuj
ela52 Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Renatko!!! Dziekuje za pozdrowienia. Odwzajemniam pozdrowienia. Cukru ma byc 3 szklanki. :wink: :grin: :mrgreen: Cytuj
baśka96 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Elu, dzisiaj robię ogóreczki z Twojego przepisu, dam znać jak nam smakują.Pozdrawiam Cytuj
szanti Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 A czy zalewe trzeba zagotowac i gorąca zalewac czy bez gotowania tylko wymieszac i zalac ??? Cytuj
baśka96 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Witaj Szanti,ja właśnie zrobiłam te ogóreczkli, a składniki zalewy zagotowałam, ostudziłam i dopiero zalałam nią ogóreczki.Nie wiem czy dobrze ale przepis wydaje mi sie podobny do ogóreczków w zalewie musztardowej, tylko zamiast musztardy jest keczup., ale poczekamy co na powie to Ela.Pozdrawiam Cytuj
ela52 Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Witajcie!!! Przepraszam, ze nie dopisalam, ze trzeba zalewe zagotowac i ostudzic a nastepnie zalac ogorki i pasteryzowac 10 minut. Cieplutko pozdrawiam. ;) ;) ;) Cytuj
szanti Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Dziekuje bardzo za odpowiedz ;) Cytuj
biedroneczka Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Zrobiłam przedwczoraj te ogórki i są pyszne, ale zamiast 3 szklanek cukru dałam dwie. Przepis już powędrował w świat. Polecam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.