Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: 6 szkl. mąki pszennej 3 margaryny 6 żółtek (białka zostawić) 8 łyżek śmietany 24% Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 12 h (ja zawsze ciast robię wieczorem i rano zabieram się za robienie ciasteczek). Z ciasta wycinać foremkami ciasteczka, moczyć je najpierw w białku a potem w cukrze (kryształ). Piec na złoty kolor..........ciasteczek wychodzi bardzo dużo więc można robić je z połowy składników. Pozdrawiam :grin:

Opublikowano

Mnie też się wydaje,że 3 margaryny na 6 szkl mąki to dużo ale lepiej niech autor się wypowie :razz:

Opublikowano

Witam Was KochaniCiasteczka moczyć z jednej strony w bialku i nastepnie w cukrze.............a 3 margaryny maja byc Pozdrawiam :razz:

Opublikowano

Już zapisałam sobie przepis i w niedługim czasie go wypróbuje,bo to mogą być te ciasteczka na które szukam przepisu,ale nie piszę nic bo nie wiem jaka jest nazwa tego przepisu,jak zrobię to powiem,czy to te ciastka. Pozdrawiam

Opublikowano

Te ciasteczka o których pisała,że są dobre,a nie mam na nie przepisu to można robić w wersji słodkiej i słonej,proszę autorkę o wypowiedzenie się,czy tak może być...?dużo ich wychodzi to może dlatego,ze można zrobić w dwóch smakach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ja zawsze robie te ciasteczka tzw,. na słodko jak Doruniu napisałaś, nigdy nie robiłam na słono ...no ale wydaje mi sie ze lepsze beda slodziutkie ;) ..........przewaznie jak mam malo czasu robie z polowy skladnikow Udanych wypiekow

Opublikowano

Właśnie zamieściłam nieco podobny przepis, z tych samych składników, nieco inne proporcje, i nie trzeba wkładać do lodówki. Ale pewnie wychodzą takie same. Naprawdę są pyszne, polecam wszyskim!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ogromnie mnie cieszy ze ciasteczka smakowały :) ....mam nadzieje ze innym uzykownikom rowniez..........no coz zapraszam do korzystania z moich innych przepisow pozdrawiam cieplutko