anika24 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Składniki: 6 szkl. mąki pszennej 3 margaryny 6 żółtek (białka zostawić) 8 łyżek śmietany 24% Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 12 h (ja zawsze ciast robię wieczorem i rano zabieram się za robienie ciasteczek). Z ciasta wycinać foremkami ciasteczka, moczyć je najpierw w białku a potem w cukrze (kryształ). Piec na złoty kolor..........ciasteczek wychodzi bardzo dużo więc można robić je z połowy składników. Pozdrawiam :grin: Cytuj
mac51 Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Anika,czy moczyć całe w białku,czy tylko wierzch? 3 margaryny? :grin: Cytuj
basga Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Mnie też się wydaje,że 3 margaryny na 6 szkl mąki to dużo ale lepiej niech autor się wypowie :razz: Cytuj
anika24 Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Witam Was KochaniCiasteczka moczyć z jednej strony w bialku i nastepnie w cukrze.............a 3 margaryny maja byc Pozdrawiam :razz: Cytuj
Dorunia Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Już zapisałam sobie przepis i w niedługim czasie go wypróbuje,bo to mogą być te ciasteczka na które szukam przepisu,ale nie piszę nic bo nie wiem jaka jest nazwa tego przepisu,jak zrobię to powiem,czy to te ciastka. Pozdrawiam Cytuj
Dorunia Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Te ciasteczka o których pisała,że są dobre,a nie mam na nie przepisu to można robić w wersji słodkiej i słonej,proszę autorkę o wypowiedzenie się,czy tak może być...?dużo ich wychodzi to może dlatego,ze można zrobić w dwóch smakach. Cytuj
anika24 Opublikowano 28 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Witam ja zawsze robie te ciasteczka tzw,. na słodko jak Doruniu napisałaś, nigdy nie robiłam na słono ...no ale wydaje mi sie ze lepsze beda slodziutkie ;) ..........przewaznie jak mam malo czasu robie z polowy skladnikow Udanych wypiekow Cytuj
karola91 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Właśnie zamieściłam nieco podobny przepis, z tych samych składników, nieco inne proporcje, i nie trzeba wkładać do lodówki. Ale pewnie wychodzą takie same. Naprawdę są pyszne, polecam wszyskim!!! Cytuj
ela52 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Wkrotce je zrobie,przepis zapisalam. Pozdrawiam ;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zrobiłam te ciasteczka i są bardzo smaczne...nawet moja mama,która nie za bardzo lubi słodkości powiedziała,że są wyśmienite :razz: Cytuj
anika24 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 ogromnie mnie cieszy ze ciasteczka smakowały :) ....mam nadzieje ze innym uzykownikom rowniez..........no coz zapraszam do korzystania z moich innych przepisow pozdrawiam cieplutko Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi