Wiolka Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Ciasto; 3 szklanki mąki 2 łyżki cukru 1 palma 1łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka Wszystko razem zagnieść i troszeczkę schłodzić . Kokos; 1 szklanka mleka 20 dag kokosu 1 szklanka cukru Wszystko zagotować i ostudzić . Białka ubić osobno. Teraz pokolei składamy ciasto. 1Ciasto 2Masa kokosowa 3Duży słoik jabłek lub świeże przesmażone z cukrem waniliowym 4Piana z 4 białek + pół szklanki cukru 5 Starte ciasto z zamrażalnika Piec w 180 stopni około 40 minut Cytuj
basga Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Dziś upiekłam to ciacho i jest bardzo dobre,ciasto kruchutkie,miałam w domu tylko 5 jabłek i okazało się to za mało no i jak dla mnie ciasto jest za słodkie,następnym razem zmniejszę ilość cukru ale ciasto jak najbardziej polecam,to taka wersja pleśniaka. Piekłam w prostokątnej formie. Cytuj
Wiolka Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Cieszę się Basgo że spodobał Ci się przepis no i wypróbowałaś go ale faktycznie ciasto jest i dla mnie za słodkie serdecznie pozdrawiamWiolka :grin: Cytuj
amelia1 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Ciekawe ciacho, napewno się skuszę, ale zmniejszę odrazu ilość cukru. Dziękuję za nowy przepis na jabłecznik. Pozdrawiam Amelia Cytuj
ela52 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Witaj Wiolu!!! Dzisiaj upieke ten jablecznik z kokosem. Dam odpowiedz po upieczeniu. Serdecznie pozdrawiam i dziekuje za nowy przepis. :razz: :razz: :wink: Cytuj
Wiolka Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Dziękuję Amelio za pozdrowienia mam nadzieje że ciasto będzie Ci smakowało pozdrawiam Wiolka :razz: :razz: :wink: Cytuj
Wiolka Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Witaj Elu jabłecznik napewno Ci się uda i oby smakował powodzenia w pieczeniu pozdrawiam Wiolka :razz: :razz: :wink: Cytuj
basga Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 ja rano zrobiłam i już niewiele zostało! Cytuj
Wiolka Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Cieszę się Basgo że wypróbowałaś mój przepis i smakował Ci pozdrawiam Wiolka :razz: :razz: :wink: Cytuj
basga Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Próbowałaś może robić go z innymi owocami? Cytuj
Wiolka Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Witaj Basgo niestety nie robiłam tego ciasta z innymi owocami ale chyba też ciasto byłoby dobre może warto poeksperymentować pozdrawiam :razz: :razz: :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi