aneta583 Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Zachęcam do posmakowania "szyszek"-moje dzieci je uwielbiają :razz: -30 dag krówek -pół margaryny -2 łyżki kakao(byle nie to rozpuszczalne) -ryż prażony (czasem nazywany też preparowanym)-2 paczki Krówki rozgnieść w garnku,dodać margarynę i rozpuścić.Potem dosypać kakao,nastepnie zagotować.Do gorącego dosypać ryż.Kłaść łyżką porcje na talerzu.POLECAM :wink: :grin: Cytuj
julka_s Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Uwielbiam szyszki.Kojarzą mi się z dzieciństwem. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Anetko szyszki są przepyszne,ja dodaje jeszcze oprócz krówek 30 dkg irysów,1łyżke kakao i 2 łyżki masła. I jak jest masa ciepła swoimi "łapkami" robie szyszki. Ale narobiłaś mi smaku,pozdrawiam Ewa. :grin: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Tak ja też znam te szyszki pyszne są. :grin: Cytuj
basga Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 O rany-kilka dni temu moja córka pytała,kiedy jej zrobię szyszki...a ja przepis gdzieś posiałam :grin: ,dzięki wielkie za przypomnienie przepisu! PS.ja też lepiłam w rękach. Cytuj
aneta583 Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Ja też po ostygnięciu formowałam szyszki w rękach ale czasem jak mi się nie chciało "paprać"to układałm łyżką.Cieszę się że Wam przypomniałam o tym smakołyku :grin: :razz: Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Na forum jest już kilka przepisów na szyszki,ale każdy ma inne proporcje...ja też zrobię te szyszki...może jutro 🙂 Cytuj
Malvina Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Mam pytanie, czy ktos z Was robil szyszki z cukierkow-kukulek zamiazt krowek? Cytuj
iwona30 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Uwielbiam szyszki już kiedyś myśkałam że zrobię mojej córce ale gdzieś mi się przepis zapodział, pamiętam je z dzieciństwa dziękuje za przepis. Cytuj
AlCIA111 Opublikowano 2 Września Zgłoś Opublikowano 2 Września Witam. Ryżu 100 gram? Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi