Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zachęcam do posmakowania "szyszek"-moje dzieci je uwielbiają :razz: -30 dag krówek -pół margaryny -2 łyżki kakao(byle nie to rozpuszczalne) -ryż prażony (czasem nazywany też preparowanym)-2 paczki Krówki rozgnieść w garnku,dodać margarynę i rozpuścić.Potem dosypać kakao,nastepnie zagotować.Do gorącego dosypać ryż.Kłaść łyżką porcje na talerzu.POLECAM :wink: :grin:

Opublikowano

Anetko szyszki są przepyszne,ja dodaje jeszcze oprócz krówek 30 dkg irysów,1łyżke kakao i 2 łyżki masła. I jak jest masa ciepła swoimi "łapkami" robie szyszki. Ale narobiłaś mi smaku,pozdrawiam Ewa. :grin:

Opublikowano

O rany-kilka dni temu moja córka pytała,kiedy jej zrobię szyszki...a ja przepis gdzieś posiałam :grin: ,dzięki wielkie za przypomnienie przepisu! PS.ja też lepiłam w rękach.

Opublikowano

Ja też po ostygnięciu formowałam szyszki w rękach ale czasem jak mi się nie chciało "paprać"to układałm łyżką.Cieszę się że Wam przypomniałam o tym smakołyku :grin: :razz:

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Uwielbiam szyszki już kiedyś myśkałam że zrobię mojej córce ale gdzieś mi się przepis zapodział, pamiętam je z dzieciństwa dziękuje za przepis.

  • 17 lat później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.