Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3 jaja szklanka mąki 1/2 szklanki cukru aromat waniliowy łyżka maku 20 dag marmolady tłuszcz do blachy Całe jajka ubić z cukrem na parze. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto wykładać łyżeczką na blachę wysmarowaną tłuszczem, nadając im kształt okrągły, zachowując odstępy. Ciasteczka posypać makiem i piec w średnio gorącym piekarniku ok. 10-15 minut. Ostudzone ciasteczka sklejać po dwa przekładając marmoladą.

Opublikowano

Dziękuję Ino za odpowiedź,tak też zrobiłam.Właśnie siedzę sobie przy kompie i zajadam te super smaczne ciasteczka...w smaku są jeszcze lepsze niż takie ze sklepu,tylko są bardziej płaskie,dałam marmoladę z czarnej porzeczki własnej roboty i są ssssuuupppeeerrr.Dziękuję bardzo za przepis,ocena najwyższa ode mnie. Pozdrawiam :razz:

Opublikowano

Fajny przepis Halinko. Lubię robić różne ciasteczka,więc na pewno zrobię.Dziś wcinamy brzoskwiniowiec z przepisów siostry Anastazji ale w tygodniu zrobię ciasteczka. Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego popołudnia.

Opublikowano

Jolu zrób te ciasteczka bo naprawdę warto,nie mam aparatu,bo mąż wziął do pracy i nie mogę zrobić zdjęcia,a jak wróci po 19 to pewnie już ich nie będzie,bo mój tata to straszny łasuch na słodkości...ja z resztą też :wink: Pozdrawiam :razz:

Opublikowano

Te ciasteczka są jak biszkopciki posypane makiem i w między dwoma jest dżem(są sklejone tym dżemem) w moim przypadku taki gęsty,ale powinna być marmolada taka ze sklepu,ale ponieważ jestem chora to zeszłam do piwnicy po swojski dżemik,są jak kupne tylko jak pisałam bardziej płaskie. Pozdrawiam :razz:

Opublikowano

Dziękuję za szybką odpowiedż,po Twoim komentarzu Doruniu skuszę się na pewno gdy moi synowie :razz: zechcą coś słodkiego.Dzisiaj już upiekłam szarlotkę i ciasteczka pieguski,też polecam.

Opublikowano

Doruniu dziękuję serdecznie za ocenę i cieszę się bardzo że Tobie również smakują. Elunia nie zauważyła że to jest ciasto biszkoptowe i dziękuję także że udzieliłaś odpowiedzi. Ten przepis mam już 16 lat. Podam przepisy na inne ciasteczka wypróbowane. Życzę dobrej nocy.

Opublikowano

U mnie już wczoraj nie było ciasteczek,ledwie dało mi się ukryć 2 dla męża i jak przyszedł z pracy to zjadł po kolacji i również stwierdził,że smaczne.Oceniłam przepis tak wysoko,bo jest wart tej oceny. Pozdrawiam :razz: :razz: :wink:

Opublikowano

Halinko ciasteczka są super,całej rodzince smakowały. Niestety zrobiłam jeden błąd-upiekłam z jednej porcji. Następnym razem nie popełnię tego błędu. Pozdrawiam. 🙂

post-2826-1174684026_thumb.jpg