aneta583 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Posiadam filtr do wody Brita i nawe że sobie go chwalę,ale ciekawi mnie jak działają inne filtry np takie które są montowane bezpośrednio przy kranie,albo zakładane na rurce przpływowej wody .Czy ktoś z Was kochani posiada taki filtr,jeśli tak to proszę o napisanie kilku słów o jakości takiego filtra i czy jesteście zadowoleni .Proszę tez powiedzieć na jakiej zasadzie działa takie cudeńko :razz: :wink: :grin: Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Ja też nie posiadam takiego filtru,ale mam dzbanek Kenwwod z filtrem i bardzo go sobie chwalę...wodę mamy dosyć dobrą,ale przepuszczona przez filtr jest jeszcze smaczniejsza. Cytuj
szanti Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 U mnie w domku mamy założone takie filtry na rury z woda. Niestety nie wiem jakiej firmy :razz: (mąż to bedzie wiedział- a bedzie dopiero za tydzień) wiem tylko ze weglowe. Kiedyś mieliśmy tylko jeden ale znajomy poradził nam ze jesli chcemy mieć naprawde czysta wode to musimy załozyc przynajmniej 3 pod rzad . Miał rację przedtem filtr wymieniałismy co miesiac albo nawet i co 3 tygodnie a i tak czasami był widoczny kamień w wodzie( po przegotowaniu nalot na wodzie). Teraz wymieniamy częściej ten pierwszy(najtanszy :grin: ) a ten na końcu wymieniamy raz na 4 miesiace. Woda nareszcie jest czyściutka. Cytuj
basga Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Ja posiadam tylko dzbanek Brita. Gdzie masz zamontowane te filtry,przy kranie czy gdzieś"dalej" na rurach? Cytuj
aneta583 Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 basqa a ten dzbanek Brita masz z tym nowymi wkładami(widziałam teraz są takie szersze) czy z tym normalnym okrągłym,podłużnym?Ja mam z tym normalnym ,ale ciekawa jestem jakie są teraz te nowe z tymi szerszymi wkładami przez to i dzbanek ma w srodku inny szerszy ten otwór na ten wkład. Cytuj
basga Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Mam te podłużne MAXTRA i dzbanek z elektronicznym wskażnikiem zużycia wkładu,jednak gość w sklepie z filtrami zasugerował,by nie wierzyć w ten wskażnik,tylko zwracać uwagę na zagotowaną wodę.Wiadomo-różne jest zużycie wody przez filtr i jeśli po zagotowaniu zauważymy osad na wodzie to trzeba filtr wymienić,ja wymieniam co 3 tygodnie,pomimo że niby ma wystarczać na miesiąc. Nawet kwiaty podlewam przefiltrowaną wodą. Moja siostra miała problemy z nerkami i lekarz wręcz nakazał jej kupić filtr i też kupiłam jej ten dzbanek. Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Ja na ten dzbanek też zdecydowałam się po wizycie męża u bioenergoterapeutki,ona zasugerowała,że dobrze było by gdyby pił wodę z takiego dzbanka,no i kupiliśmy :razz: Cytuj
szanti Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 basqa mam na rurach nie przy kranie. Pozdrawiam Cytuj
bietka Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 W MAkro w promocji są nowe dzbanki z 4 wkładami Cytuj
basga Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zgadza się,po 79.29zł /4 wkłady+dzbanek/. Kiedyś trafiłam na dobrą cenę-po 13zł za szt i kupiłam zapas na kilka miesięcy. :razz: Cytuj
basga Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Znalazłam w Krakowie sklepy oferujące właśnie DAFI i sobie kupiłam;dzbanek z 1 filtrem =35 zł a same filtry 10zł/szt więc połowę tańsze od britty której dotąd używałam.Dodam,że filtry pasują do dzbanka Anna.Ponadto sprawdziłam,że sieć ARO sprzedaje filtry firmy Formaster w cenie poniżej 10 zł/szt. Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Witaj Basiu Cieszę się, że chwalicie te filtry bo właśnie taki sobie kupiłam na Allegro. Mam u siebie wodę ze studni głębinowej, z której zaopatrywane jest całe miasto. Woda nie jest chlorowana ani ozonowana i jest bardzo smaczna. Jednak ma sporo kamienia. Jestem na diecie Protal i muszę pić mnóstwo wody więc szybko przeliczyłam, że taniej mnie wyjdzie kupienie filtra niż kupowanie wody. W pracy półlitrowa buteleczka kosztuje prawie 2 zł. No i do ekspresu będę miała lepszą wodę. Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 witajcie.Ja cały czas używam dzbanka do wody a filtry ostatnio kupuję w auchan marki Aquaphor te okrągłe w cenie 8-11 zł,czasem na promocji mozna trafić taniej to biorę na zapas. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi