Dorota Opublikowano 27 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Rzeczywiście fajne urządzenie, a ile ma funkcji :-D, hmmm … - tylko ta cena :-) Oj w mojej kuchni to chyba cały czas byłoby używane :-) :) :) Cytuj
Marcin Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 ...a może trzeba by było kupić dwa :-) Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 ooooo i to byłoby dobre rozwiązanie :-) :-) :) :) Cytuj
gosiek50 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Ja to użądzenie kupiłam 6 lat temu ,ale nie żałuje,bo w kuchni jest bardzo przydatne ,możnaje kupić także na raty,to istna rewelacja . :-) :-) :) Pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 A SPRÓBUJCIE DODAĆ DO CIASTA NA PLACKI TROSZKĘ KASZKI MANNY....JAKIE SĄ WTEDY CHRUPIĄCE!OSTATNIO MAM BZIKA NA PUNKCIE CZERWONYCH BURAKÓW I OCZYWIŚCIE DODALAM GO DO PLACKÓW....JAKIE BYLY RÓŻOWE. Cytuj
Marra Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 A ja Was zaskoczę (?) bo dodaje trochę kapusty kiszonej (garść ), odciśnietej, wypłukanej i drobniutko pokrojonej. Mniam, mniam, Spróbujcie :wink: Cytuj
Miuriel Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Ja dodaję ziarna słonecznika, pychota, inna sprawa, że ja słonecznik sypie do czego tylko się da. Do placków dodaję też ryż, oczywiście wcześniej ugotowany. Cytuj
renigliwice Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Dziś robiłam placki i skorzystałam z porady :lol: . Dodałam po raz 1 proszek do pieczenia - i placki były super :wink: Chciałabym dodać jeszcze , że dodana do placków potarta marchewka nie powoduje ściemniania ciasta , placki mają fajny kolorek i są smaczne . Dodałam do placków potartą marchew dla ciekawości. Rzeczywiście, masa nie pociemniała. Dzięki za ciekawą poradę. Renata :wink: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Przeczytałam wątek i następne moje placki będą z proszkiem zobaczymy różnice.Poruszyliście temat termomiksa MOJE MARZENIE nie obrażając męża bo na gwiazdkę kupił mi robota kuchennego kasia też dobra rzecz no ale termomiks wiadomo tylko ta cena :wink: uzywanego, znowu bym sie bała kupić Cytuj
Kucharek6 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Szczypta kurkumy nada ładny żółty kolor. Tymianek też można dodać (trzeba dobrze rozetrzeć). Cytuj
marzena13 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Proponuje : zróbcie placki odwrotnie, czyli w odwrotnej kolejności! Najpierw ubic piane, dolać mleko, starte ziemniaki, mąka, żółtka, cebula, czosnek i przyprawy jak kto lubi. Placki są pulchne a ciasto nie ciemnieje. Polecam, to wyczytałam w poradach Ojca Grande. smacznego Cytuj
jot Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 a ja do placków dodaje przesmażone pieczarki i kiełbasę, wszystko pokrojone w drobną kostkę. a potem moje dzieci leją keczupem:) Cytuj
Jolcia Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Ale tu dużo ciekawych porad.Placki uwielbiam od młodych lat. Pospisywałam wszystko i będę próbować. :evil: Cytuj
Selena Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Witajcie. Ja natomiast do placków ziemniacznych dodaję z 2 łyżki białego twarożku, wówczas są bardzo pulchne oraz do ciasta dodaję również 2 łyżki śmietany, ciasto wtedy nie ciemnieje. Pozdtawiam Wszystkich. Selena Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.