Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rzeczywiście fajne urządzenie, a ile ma funkcji :-D, hmmm … - tylko ta cena :-) Oj w mojej kuchni to chyba cały czas byłoby używane :-) :) :)

  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

A SPRÓBUJCIE DODAĆ DO CIASTA NA PLACKI TROSZKĘ KASZKI MANNY....JAKIE SĄ WTEDY CHRUPIĄCE!OSTATNIO MAM BZIKA NA PUNKCIE CZERWONYCH BURAKÓW I OCZYWIŚCIE DODALAM GO DO PLACKÓW....JAKIE BYLY RÓŻOWE.

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A ja Was zaskoczę (?) bo dodaje trochę kapusty kiszonej (garść ), odciśnietej, wypłukanej i drobniutko pokrojonej. Mniam, mniam, Spróbujcie :wink:

Opublikowano

Ja dodaję ziarna słonecznika, pychota, inna sprawa, że ja słonecznik sypie do czego tylko się da. Do placków dodaję też ryż, oczywiście wcześniej ugotowany.

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś robiłam placki i skorzystałam z porady :lol: . Dodałam po raz 1 proszek do pieczenia - i placki były super :wink:

Chciałabym dodać jeszcze , że dodana do placków potarta marchewka nie powoduje ściemniania ciasta , placki mają fajny kolorek i są smaczne .

Dodałam do placków potartą marchew dla ciekawości. Rzeczywiście, masa nie pociemniała. Dzięki za ciekawą poradę. Renata :wink:
Opublikowano

Przeczytałam wątek i następne moje placki będą z proszkiem zobaczymy różnice.Poruszyliście temat termomiksa MOJE MARZENIE nie obrażając męża bo na gwiazdkę kupił mi robota kuchennego kasia też dobra rzecz no ale termomiks wiadomo tylko ta cena :wink: uzywanego, znowu bym sie bała kupić

  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Proponuje : zróbcie placki odwrotnie, czyli w odwrotnej kolejności! Najpierw ubic piane, dolać mleko, starte ziemniaki, mąka, żółtka, cebula, czosnek i przyprawy jak kto lubi. Placki są pulchne a ciasto nie ciemnieje. Polecam, to wyczytałam w poradach Ojca Grande. smacznego

Opublikowano

Witajcie. Ja natomiast do placków ziemniacznych dodaję z 2 łyżki białego twarożku, wówczas są bardzo pulchne oraz do ciasta dodaję również 2 łyżki śmietany, ciasto wtedy nie ciemnieje. Pozdtawiam Wszystkich. Selena

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.