Dorota Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Placki ziemniaczane będą smaczniejsze, a nawet pulchniejsze, jeśli dodamy do nich łyżeczkę proszku do pieczenia. Cytuj
agnieszka Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 ZGADZAM sie z Tobą....co wiecej ....warto zawsze troszeczke proszku do pieczenia lub sody dodac do roznych ciast w ktorych panierujecie kotlety....wychodzą o wiele ciekawsze.... Cytuj
Halkuk Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Dziś robiłam placki i skorzystałam z porady :D . Dodałam po raz 1 proszek do pieczenia - i placki były super Chciałabym dodać jeszcze , że dodana do placków potarta marchewka nie powoduje ściemniania ciasta , placki mają fajny kolorek i są smaczne . Cytuj
milena Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 placki ziemniaczane są również pycha gdy doda się do nich trochę płatków górskich,odrobinę mniej mąki a wzamian trochę płatków. Naprawdę są pyszne. Cytuj
milena Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 To jeszcze raz ja,chodziło mi oczywiście o płatki owsiane górskie. Pa Cytuj
zazula226 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 i dodajcie jeszcze troszke oleju, lub tłuszczu na którym je smażycie, wtedy nie będą tak ociekały tłuszczem. niewielka ilośc wystarczy, Pozdrawiam Cytuj
DeLarge Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 a jak sie doda do placków majeranku to już jest dla mnie poezja Cytuj
M@lgosia Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 A spróbujcie dodać do placków jajka i ubitą na sztywno pianę. Są wtedy bardzo puszyste! :lol: Cytuj
ina12 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Majeranek i jarzynkę względnie inną przyprawę zawsze dodaję do placków, a teraz będę dodawała jeszcze proszek do pieczenia, o tym naprawdę nie wiedziałam. ina12 Cytuj
gosiek50 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Następnym razem jak będę robiła placki to dodam proszku do pieczenia - o tym to nie wiedziałam. Dzięki Dorotko . :-D :-D :-D Pozdrawiam Cytuj
Sathi Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Ja ucieram ziemniaki na placki w robocie Zelmera, potem dodaje resztę składnikoów i maszyna wyrabia ciasto. Placki wychodzą pyszne, kruche, puszyste mmmm Alez mam ochotę na placki :-) Cytuj
DeLarge Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 ucieram ziemniaki na placki w robocie Zelmerarobię podobnie miksując wszystkie składniki, kiedyś używałem również elektrycznej maszynki do mielenia ale wtedy placki nie były takie aksamitne, nie wyobrażam sobie teraz ręcznego ucierania Cytuj
gosiek50 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Najlepsze placki ziemniaczane wychodzą ucierane w termomiksie jak ktoś posiada-placki wychodzą rewelacyjne. :-) :-) :) Pozdrawiam Cytuj
DeLarge Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 poszukałem troszkę w sieci i dowiedziałem się że jest to fajne urządzenie ale dosyć drogie, ceny od 1300pln do nawet 3500pln [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Funkcje robota: - rozdrabnianie - szatkowanie - Tarcie - mielenie - proszkowanie - siekanie - przyządzanie puree - miksowanie - mieszanie - wyrabianie ciast - emulgowanie - gotowanie zup - potrawy z mięsa - sosy - czyszczenie - robienie masła i past - sałatki - surówki - desery, lody i .......... wiele, wiele innych [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi