Danka_nt Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Mandaryn. Upiec jasny biszkopt. Mandarynki - 4 puszki - sok zlać Śmietana kremówka - 4 szt. (4x250ml) Zagęszczacz do śmietany - 5 szt. Sok pomarańczowy 100% - ½ l Budyń śmietankowy 2 szt. Na soku mandarynkowym i pomarańczowym ugotować budyń. Gorący wylać na biszkopt. Całą masę budyniową pokryć mandarynkami. Pozostawić do ostygnięcia. Kremówki ubić z 4-ma łyżkami cukru, pod koniec ubijania dodać zagęszczacz. Śmietanę wyłożyć na mandarynki i wygładzić. Można posypać startą czekoladą. Smacznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.