Justyna.K Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 SKŁADNIKI: ok.10 ziemniaczków 0.5 kg martadeli kiełbasy 1 por 1 duża cebula 2 pomidory kawałek sera twardego 1 jogurt naturalny duży 5 łyżek majonezu sól, pieprz, bazylia, papryka słodka dowolne przyprawy kto co lubi :razz: 5 ząbków czosnku ROBIMY SOS CZOSKOWY: jogurt+majonez+czosnek przez praskę+sól+pieprz GOTOWE Naczynie żaroodporne wysmarować i układać warstwy np tak: *ziemniaczki w plasterki *przyprawy *cebula kostka+por *pomidor plasterki *ser drobna kosteczka *sos czoskowy *ziemniaki plastry *martadela *znowu cebula + por *pomidor *ser sos czosnkowy *ziemniaki *martadela *keczup GÓRĘ POLAĆ KECZUPEM ZAPIEKAĆ W PIEKARNIKU ja piekę tak 230 stopni 40-60 minut.SMACZNEGO :razz: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] moja rada: ja dawałam sosik do zapiekania następnym razem zrobię to osobno nie dam do zapiekania tylko jako dodatek dlatrego że z sosiku powstał sosik ale wodnity RADZĘ NIE DAWAĆ SOSU DO ZAPIEKANIA TYLKO OSOBNO ZAPIEKANKA TAK CZY SIAK JEST PYSZNA POLECAM :wink: Cytuj
EWA1992 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Justynko i znowuż fantastyczny przepis jaki dałaś! A propo jaki dajesz ketchup,bo nie każdy jest smakowo dobry. Cytuj
kate_76 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 No justynko "twoja"zapiekanka na pewno zagosci u mnie po niedzieli bede musiala tylko zastapic mortadele (niestety nie ma )inna wedlinom pozdrawiam Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Ja też skuszę się na tę zapiekankę,ale również zastąpię mortadelę inna wędlinką,chyba nie zgubi oryginalnego smaku. Pozdrawiam :razz: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 uwielbiam zapiekanki ! Dzięki za przepisik :razz: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Super że WAM się podoba jednak pamiętajcie że z sosik robi się trochę rzadki ale tak to zapiekanka jest pyszna a zawsze można ją polać tym sosem tak ją jedliśmy mężowi też bardzo smakowała. :wink: Ja też uwielbiam zapiekanki napewno niebawem coś znów wymyślę. :razz: Cytuj
Dorunia Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Justynko mam zamiar jutro zrobić tę zapiekankę na kolację...proszę napisz,czy te ziemniaki mają być małe?,średnie?,czy może duże? Pozdrawiam :grin: Cytuj
niuniaczek Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 bajera, dzięki za natchnienie - moi chłopcy będą się zachwycać daniem, pozdrawiam Cytuj
Justyna.K Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Justynko mam zamiar jutro zrobić tę zapiekankę na kolację...proszę napisz,czy te ziemniaki mają być małe?,średnie?,czy może duże? Pozdrawiam :grin: Doruniu ziemniaczki raczej większe miałam wiadomo plasterki nie za grube żeby ziemniaki nie były twarde pochwal się później czy smakowała zapiekaneczka :mrgreen: Cytuj
Dorunia Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Witaj Justynko! Zapiekankę zrobiłam do obiadu,jestem bardzo mile zaskoczona jej smakiem...bardzo nam smakowała.Zrobiłam z kiełbaską żywiecką i ziemniaczki najpierw troszkę podgotowałam i potem pokroiłam(skróciło to czas pieczenia).Przepis oceniam najwyżej.Dziękuję za przepis i pozdrawiam :grin: Cytuj
kate_76 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Justynko zapiekane mialam dzisiaj na obiad i po prostu rewelacja! z niecierpliwoscia czekam na nastepne Twoje pomysly pozdrawiam! Cytuj
Justyna.K Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 DORUNIU KATE76 BARDZO SIĘ CIESZĘ ŻE WAM SMAKOWAŁA MA BYĆ SMACZNIE TO JEST. :mrgreen: zapiekanki bardzo lubię więc napewno coś wymyślę bardzo dobra jest też zapiekanka z gyrosem którą podałam :grin: Cytuj
renigliwice Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Justynko! O jaki sos czosnkowy chodzi? Czy może być ten z przepisu Doruni? 🙂 Przepis mnie zaciekawił. Na pewno go wypróbuję. Renata Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.