ela52 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 3 kg pomidorow 1 kg cebuli 1 kg marchwi 1 szklanka ryzu 1/4 szklanki octu 1/2 szklanki oliwy 1/4 szklanki cukru sol,pieprz mielony Pomidory sparzyc,obrac ze skorki,pokroic. Cebule drobno pokroic.Marchew zetrzec na tarce o duzych oczkach. Do garnka wlozyc pomidory,cebule i marchew,dodac ocet,oliwe i przyprawy. Gotowac przez 1,5 godziny.Nastepnie dodac ryz i gotowac jeszcze 1 godzine. Gorace nakladac do sloikow.Po otworzeniu sloika mozna dolozyc makrele wedzona. SMACZNEGO!!! Cytuj
zuziorek Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 jak to paprykarz to gdzie ta papryka w przepisie? Cytuj
ela52 Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zuziorek!!! Paprykarz przeciez nie jest z papryka? Cytuj
zuziorek Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Elud la mnie nazwa zawsze mówi za resztę. A tu pewnie chodzi o paprykarz szczeciński taki co jest w puszkach w sprzedaży? Przepraszam za zamieszanie :razz: Cytuj
ela52 Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Witaj Zuziorek!!! Wlasnie o taki chodzi. Goraco pozdrawiam :razz: :razz: :wink: Cytuj
baśka96 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zrobiłam dzisiaj ten paprykarz, w pierwszej chwili miałam poważne wątpliwosci co mi z tego wyjdzie, ale wyszło bardzo pyszne ..... danko na kolację :-D , dzieciaki wcinały jeszcze ciepły, dorosłym też bardzo smakuje. Muszę jeszcze koniecznie spróbować z wędzoną makrelą.Pewnie też będzie pyszny.Polecam bo naprawdę paprykarz jest bardzo dobry.Dziekuje za przepis i pozdrawiam. Cytuj
ela52 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Witaj Basia 96!!!! Basiu ja wlasnie dodaje makrele wedzona jak wyjme ze sloika. Jest wtedy lepszy, tylko do sloika nie dodawaj. Ciesze sie ,ze smakuje Tobie i dzieciom. Cieplutko pozdrawiam :-D :-D :-D Cytuj
baśka96 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Wczoraj wypróbowałam paprykarz z makrelą wędzoną, dodałam łyżkę keczupu pikantnego i mieliśmy pyszną kolację.Polecam bo warto wypróbować, pyszny dodatek do chleba .Pozdrawiam :P Cytuj
ela52 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Dzieki Basiu za mile slowa i ciesze sie, ze paprykarz smakuje. pozdrawiam cieplutko :P :P :P Cytuj
figiel Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A słoiki trzeba jeszcze pasteryzować? Cytuj
baśka96 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Nie wiem jak Ela, ale ja pasteryzowałam. Cytuj
ela52 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Ja nie pasteryzuje. :grin: :P Cytuj
figiel Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Witam ,ela52(jeśli tak mogę się zwracać?) , ten paprykarz nie tylko jest dobry .....jest bardzo dobry. Robiłam z połowy porcji , teraz żałuję .Wiem ,że będzie gościł częst w moim jadłospisie. Z prostych produktów a bardzo smaczne jarskie danko.Nic dodać ,nic ująć....zachęcam Was do wypróbowanie tego przepisu , a nie pożałujecie. Mam jeszcz pytanko ,czy można go przechowywać do zimy, oczywiśćie po pasteryzacji.Pozdrawiam serdecznie :grin: Cytuj
ela52 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Witaj figiel!!! Paprykarz mozesz przechowywac i do wiosny,jesli jest zakryty. Goraco pozdrawiam :P :P :P :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.