Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3 kg pomidorow 1 kg cebuli 1 kg marchwi 1 szklanka ryzu 1/4 szklanki octu 1/2 szklanki oliwy 1/4 szklanki cukru sol,pieprz mielony Pomidory sparzyc,obrac ze skorki,pokroic. Cebule drobno pokroic.Marchew zetrzec na tarce o duzych oczkach. Do garnka wlozyc pomidory,cebule i marchew,dodac ocet,oliwe i przyprawy. Gotowac przez 1,5 godziny.Nastepnie dodac ryz i gotowac jeszcze 1 godzine. Gorace nakladac do sloikow.Po otworzeniu sloika mozna dolozyc makrele wedzona. SMACZNEGO!!!

  • Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Zrobiłam dzisiaj ten paprykarz, w pierwszej chwili miałam poważne wątpliwosci co mi z tego wyjdzie, ale wyszło bardzo pyszne ..... danko na kolację :-D , dzieciaki wcinały jeszcze ciepły, dorosłym też bardzo smakuje. Muszę jeszcze koniecznie spróbować z wędzoną makrelą.Pewnie też będzie pyszny.Polecam bo naprawdę paprykarz jest bardzo dobry.Dziekuje za przepis i pozdrawiam.

Opublikowano

Witaj Basia 96!!!! Basiu ja wlasnie dodaje makrele wedzona jak wyjme ze sloika. Jest wtedy lepszy, tylko do sloika nie dodawaj. Ciesze sie ,ze smakuje Tobie i dzieciom. Cieplutko pozdrawiam :-D :-D :-D

Opublikowano

Wczoraj wypróbowałam paprykarz z makrelą wędzoną, dodałam łyżkę keczupu pikantnego i mieliśmy pyszną kolację.Polecam bo warto wypróbować, pyszny dodatek do chleba .Pozdrawiam :P

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ,ela52(jeśli tak mogę się zwracać?) , ten paprykarz nie tylko jest dobry .....jest bardzo dobry. Robiłam z połowy porcji , teraz żałuję .Wiem ,że będzie gościł częst w moim jadłospisie. Z prostych produktów a bardzo smaczne jarskie danko.Nic dodać ,nic ująć....zachęcam Was do wypróbowanie tego przepisu , a nie pożałujecie. Mam jeszcz pytanko ,czy można go przechowywać do zimy, oczywiśćie po pasteryzacji.Pozdrawiam serdecznie :grin:

post-6888-1188330879_thumb.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.