justhi Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Już prawie kończa się pomidory,ale... Ja mam tez przepis na paprykarz, robię go odrobinkę inaczej: 3 kg pomidorow 1 kg cebuli 1 kg marchwi 1/2 szk. oliwy 1 szk. cukru 4 łyżki słodkiej papryki w proszku 2-3 łyżki ostrej papryki w proszku 1/4 szk. soli liść laurowy ziele angielskie 2 szklanki ryżu (suchego) Marchew, pomidory(nie potrzeba obierac ze skórki) i cebulę pokręcić przez maszynkę do mięsa. Wszystkie składniki włożyć do garnka i gotować 1,5godz. Włozyć do słoiczków, gotować 30minut. Cytuj
figiel Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Witam ! Też ciekawy przepis .Twój paprykarz jest bez octu ,ale z dodatkiem papryki ,jaki jest w smaku? czy ostry ?jak go można jeść ,na zimno ,na ciepło ? Jak spotkam tańsze pomidory na targu ,to spróbuje go zrobić ;) Justhi -otrzmałaś moją prywatną wiadomość? bo wysłałam.A nie bardzo mi to idzie :D Cytuj
justhi Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Dostałam, dostałam, ale dopiero teraz czytałam i odpisałam. Dzięki ;) Ostry będzie, jak dodasz te 3 łyżki papryki, a tak jest taki średni. Je go się też na zimno do chleba i można również dać makrelę (oczywiście po wyjęciu ze słoiczka, w jakiejś miseczce). Tylko do kręcenia marchewki przyda się mężczyzna, jeśli masz zwykłą maszynkę do mielenia. I jeszcze coś, o czym wcześniej zapomniałam. Czasami jak gotujesz na ogniu, to zaczyna się przyłapywać za bardzo do spodu garnka. Wtedy szybciej przekładam do słoiczków, ale gotuję w nich tyle czasu, żeby wyszły w sumie te 2 godziny. Pozdrawiam! Cytuj
mamalu Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Zrobilam i jest naprawe pycha.Polecam. Cytuj
elunia.o Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Paprykarz pycha. Właśmie jadłam go na śniadanie. Zrobiłam trzy porcje,żeby było na dłużej, ale nic z tego.Rodzina ciągle się go domaga, więc pewnie wkrótce się skończy.Zbieram słoiki na przyszły rok.DZIĘKUJĘ :P Cytuj
mamalu Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Dodalam do paprykarzu makreli w oleju takiej zwyklej z puszki i tez super smakowala. Cytuj
Silvia Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Bedzie male podejscie do paprykarza-narazie z polowy porcji z racji tego ze nie wiem jak mi wyjdzie.Powiedzcie mi prosze(ja jak zwykle z ta lodowka)czy paprykarz dlugo moze sobie postac w lodowce?chociaz czuje cos ze zniknie szybciej niz bedzie mial okazje postania w lodowce :D Cytuj
figiel Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Nie wiem ,jak długo może być w lodówce :cry: , myslę ,że kilka dni ,tak jak inne produkty. Ja mam paprykarz pasteryzowany .Robiłam jesienią ze swoich pomidorów , potem jeszcze dokupiłam. Kiedy mam ochote to otwieram słoik.....właśnie dzisiaj będzie na kolację + makrela wędzona. U mnie w lodówce nigdy dłużej nie postoi niz jeden dzień :D Cytuj
Silvia Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Ja nie mam nawet sloikow w domu zeby ja pasteryzowac,nie wspominajac o piwnicy :D wiec pozostaje u mnie opcja robienia tylko do lodowki na krotki czas. Cytuj
figiel Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Paprykarza pora gotować ...... przypominam o tym przepisie ,bo teraz wszystkie produkty są w zasiegu ręki :razz: .Ja właśnie dzisiaj gotuję paprykarz ,jeszcze tylko ryż dodać i potem w słoiki .W tym roku przygotuję wiecej porcji ,bo jest bardzo dobry. Polecam !!! Pozdrawiam :razz: Cytuj
Stokrotka Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Bardzo apetycznie sie zapowiada :) Jutro zabieram się za zrobienie tego paprykarzu :razz: Dam znać jak mi poszło :P Cytuj
Stokrotka Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Bardzo pyszny paprykarz. A z rybką smakuje wyśmienicie. Ja zrobiłam z podwójnej porcji, bo próbka baaaardzo szybko zeszła :razz: Na pewno będę wracać do tego przepisu często. Pozdrawiam :) Cytuj
campari Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 u mnie przepis nie przyjal sie... mamy jednak inne smaki. Cytuj
Gość Tessa2 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Czy ktoś ma przepis na badzo mięciutkie i malutkie paszteciki do barszczu? Rozpytuje o to na wszystkich wątkach FORUM. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.