ela52 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 3 szklanki maki 2 szklanki wody 1 szklanka roztopionego tluszczu 5 jajek 1 lyzeczka proszku do pieczenia tluszcz do smazenia WYKONANIE: Do gotujacej wody z tluszczem wsypac make i dobrze wymieszac,zeby nie bylo grudek.Ostudzic.Po ostygnieciu dodawac po 1 jajku i mieszac.Do nagrzanego tlluszczu klasc lyzka ciasto i smazyc.Po usmazeniu polozyc na talerzu i polac sosem czekoladowym. SOS CZEKOLADOWY: 1/5 szklanki mleka 2 jajka 1/2 zsklanki cukru 1 lyzka masla 1 lyzka kakao 1 lyzeczka maki ziemniaczanej Wszystkie skladniki wymieszac w 1/2 szklanki mleka. Pozostale mleko zagotowac i wlac do niego wymieszane w 1/2szklanki mleka skladniki.Tym sosem polac paczki ptysiowe. SMACZNEGO!!! :razz: Cytuj
basga Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 chyba sporo wychodzi ciasteczek z tej porcji bo ja robiłam z 1 szkl mąki i było niemało. Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Elu te pączki piecze się jak tradycyjne pączki w głębokim oleju?Ile wychodzi sztuk z tej porcji?jak dużo to zrobię z połowy porcji. Pozdrawiam :razz: :razz: :wink: Cytuj
ela52 Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 te paczki smazy sie w glebokim oleju. wychodzi ich sporo. :razz: Cytuj
basga Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zawsze polewałam lukrem ale ten sos czekoladowy już zapisałam :razz: . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.